banner171

Başbakan Arınç'ı nasıl ikna etti?

Memleketi Manisa'dan aday olacaktı aslında... Ancak Bursa'dan aday gösterildi. Peki Başbakan hangi sözlerle Arınç'ı ikna etmeyi başardı?

Başbakan Arınç'ı nasıl ikna etti?

Memleketi Manisa'dan aday olmak istiyordu Bülent Arınç... Fakat aday listeleri açıklandığında büyük bir sürprizle karşılaştı ve Bursa'dan aday gösterildiği açıklandı.

Peki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hangi sözlerle ikna etti Arınç'ı? Arınç, aday listesindeki yeriyle ilgili tüm bilinmeyenleri NTV'de anlattı.

Bursa'da yabancılık çekmeyeceğini belirten Arınç, 'Zaten kızımı Bursa'ya gelin verdim. Başbakan  da bana haklı gerekçelerle geldi' diyerek adaylık sürecini şöyle anlattı;

 BAŞBAKAN BENİ İKNA ETTİ

"Başbakan , Bursa'dan aday olmam halinde çok daha iyi olacağını söyledi. Ben düşüncelerimi ifade ettim. Sonunda Başbakan  beni ikna etti. Pek çok bakan arkadaşımız bu dönemde farklı illerden aday gösterildi. Bursa benim yabancılık çekeceğim bir yer değil. Bursa ile maddi-manevi bağlarım var. Bursa doğumluyum. Bursa'daki bütün seçim çalışmalarına da katıldım. Kızımı Bursa'ya gelin verdim.

Manisa'ya Sivas'tan heyet geldi ve Manisa'dan aday göstermek istediklerini söylediler. 40 yıl öncesinden bahsediyorum. Ama ben Manisa'yı tercih ettim. Baba memleketi gibi gördüm. Orada çalışıyordum, oradan ekmek yiyordum. Manisa'da başladığımı Manisa'da bitireceğim diye biliyordum. Ama Başbakan  bana haklı gerekçelerle ifade etti.

Ben Meclis Başkanlığı'ndan ayrıldığımda Genel Başkan'a 'Meclis Başkanı değil sade biriyim artık. Beni nerde isterseniz orada görevlendirin. Ak Parti'nin başarısı için çalışacağım' dedim. 'Nerden isterseniz aday gösterin' demiştim daha önce. Bursa'da hiç yabancılık çekmeyeceğim. Ben bu listelerdeki görevlendirmeleri çok iyi bir taktik olarak görüyorum. Bunu bir sinerji olarak görüyorum"

ERGENEKON SANIKLARININ ADAYLIĞI

Aday listelerinin açıklanmasının ardından Ergenekon sanıklarının CHP listesinde yer alması CHP'ye olan tepkileri artırdı. Aday listelerinde Ergenekon sanıklarının isimlerinin yer almasının bir zaafiyet olduğunu belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Ben daha önce bunların aday gösterilmesinin ne anlama geleceğini ifade ettim. Bugün de bunların doğrudan tahliye olup olmayacakları yönünde hukuki bir tartışma var. Onların cezaevinden çıkmak ya da onların oy potansiyelinden faydalanmak isteneceği yönünde fikirler var. Bağımsız adaylığının önünde engel yok. Ama bu haysiyetli bir iştir. Ama onların bir parti listesinden aday gösterilmesi onların bir zafiyetidir. BDP içerisinde bir polise bile tokat atmak edepsizliğini gösteren birisi geçtiğimiz seçimde cezaevinden vekil olarak çıkmıştı. İçeride milletvekili seçilen birisinin tutuklu olması mümkündür ama bu olası değildir"

AK PARTİ'NİN SEÇİM HEDEFİ

AK Parti'nin üçüncü dönemde de iktidar olacağını kesin bir dille vurgulayan Arınç, seçim hedeflerini açıkladı ve 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde CHP ile MHP için olumsuz bir tablo çizdi; 

"Rakiplerimiz geleceğiz de tek başımıza anayasayı değiştirmeye yetecek oranda mı geleceğiz endişesinde. 2002'deki oy oranımız hiçbir partinin ulaşamayacağı bir orandır. O oranı yakalarsak büyük başarıdır. Diğer partiler için de ''Allah kendilerine göstersin'' diyeyim. Ama bu aday listeleriyle her iki partinin de umduğunu bulamayacağını düşünüyorum."

CHP'DEKİ DEĞİŞİM

CHP'deki değişimi de yorumlayan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Listelerdeki değişiklikleri Berhan Şimşek, Arıtman ya da Özyürek gibiler eleştiriyorsa bu liste CHP'ye oy kaybettirmez. Siyasetin malzemesi insandır. Bir insan ile el sıkışmamış, birisinin kahvesine girmemiş birisi ile bugüne kadar 'Merhaba' etmediyseniz bunun bir karşılığı yoktur. CHP'deki değişimi olumlu görüyorum. CHP kendi içinde bunu eleştirecektir. Yaptıkları hatalar var. Yaşları itibariyle de sıfır noktasına gelmiş bazı kişileri sırf merkez sağdan da aday var düşüncesiyle yola çıkmaları yanlıştır. Keşke Ak Parti'deki değişimin onda biri CHP'de, yirmide biri MHP'de olsaydı. Toplumdaki karşılığı olmayan insanlarla bir parti yenilenmiş olmaz"


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153