banner171

Eyüp'te İkinci yüzme havuzunun temeli atıldı

Eyüp'te İkinci yüzme havuzunun temeli atıldı

Eyüp'te İkinci yüzme havuzunun temeli atıldı
 Eyüpsultan birbiri ardına hayata geçirilen dev projelerle gelişiyor, güzelleşiyor.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilçe sakinlerine verdiği vaatler arasında bulunan yüzme havuzlarından Alibeyköy Bölgesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tesisinin yapım çalışmalarında sona yaklaşılırken, Eyüpsultan Bölgesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tesisinin temeli de düzenlenen törenle atıldı.

Tören Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Ertem, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

“HER KARIŞI RUH DOLU, ANLAM DOLU BU BELDEDE OLMAK BİR ONUR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye gelen Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Dünya başkenti İstanbulumuzdayız ve tabi İstanbulumuzun sembolü Eyüpsultan’dayız. Her karışı ruh dolu, anlam dolu bu kutsal beldeye hizmet etmek, bu aziz beldenin değerli halkına hizmetlerde bulunmak bizim için büyük bir onur.” sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BU ÜLKENİN YARINLARINI DÜŞÜNÜYORUZ”

“Biz bu ülke için, bu aziz ülkenin kıymetli evlatları için, yarınları için durmadan üretmeye, alın teri dökmeye inşaallah devam edeceğiz. Biz bu ülkenin sadece bugünlerini değil yarınlarını düşünüyoruz. Bu ülke bu şanlı bayrakla ilelebet payidar olacak.”

“EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”

“Belediye Başkanımız Deniz Köken beye, değerli kaymakamımıza ve tüm Eyüpsultan yöneticilerine iş birlikleri, destekleri nedeniyle özellikle teşekkür ediyorum. Bu görmüş olduğunuz yüzme havuzunu kısa bir süre önce konuştuk. Başkanım bu alandaki çalışmaları çok hızlı bir şekilde tamamladı ve temel atma sürecini çabuk bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İnşaallah bu havuz en kısa sürede tamamlanacak.”

“BU HAVUZLARDAN ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRECEĞİZ”

“Bu tesisler sadece belli saatlerde değil gece gündüz hizmet edecektir. Ve inanıyoruz ki buralardan yüzmede yarınların yıldızlarını, şampiyonlarını yetiştireceğiz. İnşa edilen havuzlarımızın Eyüpsultanımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

BASKETBOL ALANLARI YAPILACAK

“Basketbolu yaygınlaştırma noktasında 10 bin pota projemiz var. Başkanımızla onu da konuştuk. Eyüpsultan’da ihtiyaç olan yerlerde, imkan olan yerlerde basketbol alanlarımızı halkımızla buluşturacağız. Basketbol alanları yarınların dev adamlarını yetiştirmede çok önemli birer sembol olacak.”

“TÜM EKİBİMİZLE EYÜPSULTANIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

“Bugün Başkanımızla beraber çok detaylı şekilde Eyüpsultan’ın projeleri ile ilgili istişarelerde bulunduk. Biz bakanlık olarak tüm imkanlarımızla, tüm ekibimizle Eyüpsultan’ın her karışının hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

BAŞKAN DENİZ KÖKEN: İKİ BÜYÜK SPOR SALONU DA YAPACAĞIZ

İlçenin yaşam kalitesini yükseltecek bir çok projeye imza atan, yaptığı çalışmalarla ilçeyi günden güne daha güzel daha yaşanabilir hale getiren Başkan Deniz Köken ise konuşmasında: “Eyüpsultan benim dönemimde belediye oluşunun 40. yılını tamamlayacak. Kırk yılda iki yüzme havuzu yapmış oluyoruz. Bu dönemde birde iki büyük spor salonu yapacağız inşallah. Kapalı yüzme havuzlarımız ve spor salonlarımızla beraber yüz bine yakın çocuklarımız ve hanımefendilerimizle birlikte bu salonlarımızı tıklım tıklım dolduracağız.”

“BAĞIMSIZLIK MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİM”

“Geçen hafta, Adalet Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Kalkınma Ajansı ve bizimle birlikte ortak yapmış olduğumuz Bağımsızlık Merkezi’mizdeydim. Çalışmalar başlamış. Keşke oralara ihtiyaç olmasa, ancak orada verilen hizmeti de gördüğünüz zaman ne kadar önemli bir yaraya parmak bastığımız da görülüyor. Ben bizzat derslere de katıldım.”

“AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

“Spor salonlarımızı hayata geçiriyoruz. Aile Sağlık Merkezlerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Nişanca’daki Aile Sağlık Merkezimizi Covid 19 nedeniyle vefat eden doktorumuz adına ve anısına Sağlık Bakanlığımız yapıyor. Göktürk’teki Aile Sağlığı Merkezimizi yine Sağlık Bakanlığımızla birlikte çalışmalarımızı yaptık oraya yapılacak. Havuzun yapımı bitince havuzun hemen yanındaki binayı da Topçular Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmete açacağız. Topçular ve Düğmeciler’deki Aile Sağlığı Merkezimizin 16 bin hastası var. Yolu çok yokuş olduğundan vatandaşlar gitmekte zorlanıyorlar. Bu nedenle Aile Sağlığı Merkezimizi de havuzumuzla birlikte açmayı planlıyoruz. Ben bu eserimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Eyüpsultan’daki bölgeleri kütüphaneleri ile, Kadın Lokalleri ile, Kültür Merkezleri ile kısacası hepsiyle buluşturup yaşanılabilir bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Üç cami sözü vermiştik onların da çalışmaları başladı birisi bitmek üzere diğerleri temel atma aşamasında. Milli Eğitim Bakanlığı ile okul çalışmamız vardı birisini hibe diğerini de valiliğimiz üzerinden yapmak kaydıyla bu iki okulumuzu da en yakın zamanda hizmete açmak için çalışmalara başladık.”

EYÜP STADINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Törenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüp Stadı’na geçti. Bakan Kasapoğlu burada incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

70 BİN NÜFUS YOĞUNLUĞUNA SAHİP BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Eyüpsultan Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde yapılan iki adet yarı olimpik yüzme havuzundan birisi olan Eyüpsultan Bölgesi Yüzme Havuzu, yakın mahalleler ile birlikte yaklaşık 70 bin nüfus yoğunluğuna sahip bölgeye hizmet verecek.

BÖLGEYE YAPILAN İLK YÜZME HAVUZU

Topçular Mahallesi Gürbüzler Caddesi üzerinde yapılacak olan Eyüpsultan Bölgesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tesisi Eyüpsultan bölgesine yapılan ilk havuz olma özelliği taşıyacak. Tesis otopark, açık hava spor alanı ve peyzaj alanları da dahil olmak üzere bin 500 metrekare oturum alanında, 5 parkurlu 25x12,5 metre havuz alanına sahip, yüksekliği 140 cm’den 200 cm’e değişken ölçüde olacak, hem çocuk hem de yetişkinler için spor yapma imkanı sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2020, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153