banner171

Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı

Giresun’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle bazı ilçelerde sel ve heyelan meydana geldi

Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı
 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrası kente giderek AFAD İl Müdürlüğü’ndeki Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Bakan Soylu “Şu ana kadar 17 vatandaşımız kurtarıldı” diyerek, şu bilgileri paylaştı:
Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde, içerisinde beş jandarmamızın bulunduğu araç bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Bir askerimizin ve iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.

Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz altı kişi daha var. Tirebolu’da bir kişi, Çaldağ’da üç kişi, Espiye’de bir kişi, Dereli Akkaya köyünde bir kişi olmak üzere altı kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldıklarımız var, alamadıklarımız var.



Yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişi, sekizi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor.

Bu 20 kişiye ulaşılamamasının sebebi, en son 10 dakika önce konuştuğumuzda 3 kilometrelik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü ve o heyelanın tam ortasında kaldılar. Onlara da ulaşma çalışmaları devam ediyor.

Deprem de gördüm fakat bu başka birşey!

Soylu, böylesi büyük bir afet karşısında insanın söyleyecek söz bulamadığını dile getirerek, "Deprem de gördüm fakat bu başka bir şey. Allah kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın. Tekrar Dereli'deki, Giresun'daki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Buradaki hadiseyi kimsenin bugüne kadar gördüğünü zannetmiyorum

Soylu, gece verdiği bilgilerde, sabah tablonun biraz daha ağırlaşabileceğini söylediğini anımsatarak, "Ama şunu ifade etmem lazım, buradaki hadiseyi ben de milletvekillerimiz de belediye başkanlarımız da kimsenin bugüne kadar gördüğünü zannetmiyorum. Allah böyle bir afetten korusun. Dükkanların bir çoğu yarısına kadar, bir çoğu tavana yakın yerine kadar toprak ve taş dolu." dedi.

Kullanılabilir tek dükkan yok

Dereli'de bir vatandaşın kayıp olduğunu, çok büyük can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade eden Soylu, "Burada kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber inşallah hem buradaki yaraları saracaktır hem vatandaşımızın yanında olacaktır." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153