banner171

HDP’de listelerinde hareketlilik yaşanıyor

HDP’de listelerinde hareketlilik yaşanıyor

HDP’de listelerinde hareketlilik yaşanıyor
 Partiler, listelerde yapacakları değişiklikleri bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirmek zorunda. HDP'de ise değişiklikler sürüyor.
İşte yaşanan hareketliliekten ayrıntılar:

BİR ADAY, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

7 Haziran'da Batman 1. sıradan aday gösterilerek milletvekili olan Ali Atalan, 1 Kasım listesinde 4. sıraya düşürülünce adaylıktan çekildi. 7 Haziran'da 5 milletvekili çıkarılan Mardin'de 4. sıraya kaydırılabileceği belirtiliyor.

BİR ADAY REDDEDİLDİ

Batman 2. sıra adayı İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin adaylığı ise kamudaki görevinden istifa etmediği için reddedildi. Bunun üzerine Batman 2. sıra boş kaldı.

MARDİN'DE BİR ADAYLIKTAN ÇEKİLME

7 Haziran'da Mardin 4. sırada seçilen ve 1 Kasım listesinde yine aynı sırada yer alan Mehmet Ali Aslan da adaylıktan çekildi. HDP kaynakları, Aslan'ın Bilici'nin yerine aday gösterilebileceğini ifade etti.

"3 HİZANLI ADAY OLMAZ"

HDP Bitlis 3. sıra adayı İbrahim Aslan da Facebook hesabından açıklama yaptı, HDP Genel Merkezi'nin talebi doğrultusunda adaylıktan çekildiğini duyurdu. Aslan, Bitlis listesindeki 3 adayın da Hizan kökenli olmasının seçmeni olumsuz etkileyebileceği düşüncesiyle böyle bir karar alındığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153