banner171

Herkesin Gözü Kulağı 'ÇILGIN PROJE'de

Erdoğan, büyük merakla beklenen Çılgın Proje'yi bugün açıklıyor. Tüm İstanbullular gibi nefesini tutan İstanbul milletvekillerinin tahmini ise 'kanal' ya da 'Haliç adası'

Herkesin Gözü Kulağı 'ÇILGIN PROJE'de

İstanbul'un odaklandığı Çılgın Proje'de geri sayım bugün bitiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün saat 11.00'de Haliç Gösteri Merkezi'nde Çılgın Proje'yi açıklıyor. Erdoğan, proje detaylarıyla ilgili sunumu animasyonlar ve resimler eşliğinde yapacak. Çılgın Proje'nin içeriğiyle ilgili kulislerden hiçbir bilgi sızmazken, iddialar ise art arda geldi.

ATAŞEHİR'E SELİMİYE
Çılgın Proje'nin Taksim Meydanı ve Atatürk Kültür Merkezi'yle ilgili bir proje olduğu, hatta bir cami yapımı bile olabileceği ileri sürüldü. Selimiye Camii'nin Ataşehir'de bire bir inşa edileceği iddia edildi.

MEGA KANAL
Çılgın Proje için öne çıkan başlıklardan biri de Çatalca-Silivri arasında yeni bir kanal projesi oldu. Bir diğer iddiaya göre ise Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerini içine alacak dev bir ada inşa edilecek. Bu ada Haliç'in devamında 15-20 kilometrelik bir kanalla Büyükdere'de Boğaz ile buluşacak.

UYGARLIK KÖPRÜSÜ
Bir iddiaya göre de proje, Boğaz'ın iki köprüsünün arasına yapılacak. Avrupa ve Anadolu yakalarından gelen 4 ayak ortada, Boğaz'ın üstünde birleşecek ve büyük bir dairesel alan oluşacak. İstanbullular yürüyerek geniş alana ulaşabilecek, yemek yiyip gezinti yapabilecek.

VEKiLLERi DE BiLMiYORMUŞ
İstanbul milletvekilleri de, projenin ne olduğunu, Erdoğan'ın açıklamalarından sonra öğrenecek. İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, "Sürpriz olsun, tahminde bulunmak istemiyorum" derken, Mehmet Domaç'ın tahmini ise projenin "kanal açılmak suretiyle ikinci bir boğaz oluşturulması". Domaç, "İkinci bir boğaz geçişini sağlayacak kanal projesi İstanbul'a yakışır" diye konuştu. Geçen dönem İstanbul milletvekili, bu dönem milletvekili adayı olan Gürsoy Erol'un tahmini de, "Haliç'in tamamen ayrılarak Manhattan tarzı bir adaya dönüştürülmesi."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153