banner171

IŞİD'den kaçan 270 PKK/YPG'li gözaltında

Kobani'de IŞİD ile savaş halinde olup Suruç’a geçen yaklaşık 270 PKK/YPG’li sınır kapısında Jandarma tarafından gözaltına alındı.

IŞİD'den kaçan 270 PKK/YPG'li gözaltında
 Kobani’de IŞİD ve PKK YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası Kobani’den Suruç’a kaçan 170 bini aşkın sivil vatandaşın yanı sıra sınırı PKK/YPG’lilerin de geçtiği ve Şanlıurfa Suruç’ta gözaltında tutuldukları öğrenildi. Güvenlik güçleri şimdi, IŞİD’le Kobani’de savaşmak varken PKK / YPG'lilerin niye Türkiye'ye döndüğünü araştırıyor.
Elde edilen bilgilere göre; Kobanide IŞİD ile savaş halinde olup Suruç’a geçen yaklaşık 270 PKK/YPG’li sınır kapısında Jandarma tarafından gözaltına alınarak geniş güvenlik önlemleri arasında Yıldırım Mahallesi'nde Suruç Kapalı Spor Salonu'na getirildi. Gözaltına alınan PKK/YPG’lilerin adli tahkikat yapıldıktan sonra burada güvenlik güçleri tarafından tek tek sorguya alındıkları belirtildi

Yaklaşık bir haftadan beri spor salonunda gözaltına tutulan PKK/YPG’lilerin arasında PYD ve YPG’nin en üst düzey siyasi ve askeri yöneticilerinin de olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 5 gündür kapalı spor salonunda gözaltında tutulduklarını ifade eden YPG Siyasi Komite Başkanı Ömer Alluş konu ile ilgili yaptığı açıklamada,’’ Biz Kobani’den Suruç’a sınır kapısından geçtik. Yasadışı ve kaçak yollardan geçmedik. Ancak Türkiye’ye ait güvenlik güçleri bizi ve çoğu arkadaşımızı ilk önce Aligör Fen Lisesi'ne götürüp burada sorguladıktan sonra bizi bu kapalı spor tesislerine getirdiler ve dışarıya çıkmamıza kesinlikle izin vermiyorlar. Niçin burada gözaltında tutulduğumuzu hala bilmiyoruz.’’ dedi.

PKK’NIN BÖLGE KOMUTANLARI SURUÇ’TA GÖZALTINA ALINDI
Kobani'de IŞİD mensuplarıyla girdikleri çatışmada yaralanan PKK'nın üst düzey bölge sorumluları Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra yaralı olarak yakalandı. PKK'nın arananlar listesinde en üst sıralarda yer alan Diyarbakır bölge sorumlusu "Sofi" kod adlı Selahattin Dilek ve Hakkari bölge sorumlusu "Rızgar" kod adlı Selman Ateş Kobani'de IŞİD'le girdikleri çatışmada yaralandıktan sonra Suruç Devlet Hastanesi'nde sivil vatandaş adı altında tedavi görürlerken Özel Harekat polislerinin hastaneye düzenlediği operasyonla ele geçirildi.

Gözaltına alınan (Sofi) kod adlı Selahattin Dilek, ve (Rızgar) kod adlı Selman Ateş, Özel Harekat polisleri tarafından ambulanslar eşliğinde Suruç Devlet Hastanesi'nden çıkarıldı. Dilek ve Ateş’in Diyarbakır’a götürüldüğü öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153