banner171

İşte rakamlarla 3. havalimanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen yıl temeli atılan İstanbul'un 3. havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

İşte rakamlarla 3. havalimanı
 Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte Arnavutköy Tayakadın'daki şantiyeye giden Davutoğlu, aldığı brifingin ardından kameraların karşısına geçti.
Projenin Türkiye'nin yükselen ekonomik gücünü gösterdiğini söyleyen Davutoğlu, yeni havalimanı için İstanbul'daki en doğru yerin seçildiğini söyledi.

“Burada bir çevre duyarlılığı projenin asli unsuru olarak devrede” diyen Başbakan, şöyle devam etti: " Burası bir orman alanının havaalanına dönüşümü değil, topografyası bozulmuş bir alanın eski niteliklerine döndürülmesini ihtiva ediyor. Proje tamamlandığında yaşayan orman alanlarında en ufak bir eksiklik olmayacak. 5 milyon ağaç dikilecek. Geniş bir ağaçlandırma faaliyeti yürütülecek." 

Soru üzerine, döviz kurlarındaki artışın planlarda değişiklik getirmeyeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

“Planlamaları avro bazında yapıldı. Firmalarımız herhangi bir sıkıntı finansman açısından da bir sıkıntı doğurmadığını ifade ettiler. 29 Ekim 2017'de dünyanın en büyük havalimanının ilk fazı tamamlandığında şölen havasıyla hizmete açacağız. Havalimanının ismi istişare ediliyor. İstanbul'a yakışan bir isim üzerinde çalışılır. Önemli olan bebeğin dünyaya gelmesi, projenin ortaya çıkması, hepimizi gururlandıracak şekilde dünyaya takdim edilmesi… Projenin tamamlanmasının ardından Atatürk Havalimanı da özel inişler için tanzim edilebilir. Geri kalan alanı yeşil alana dönüştürme düşüncemiz var.”

RAKAMLARLA YENİ HAVALİMANI

32 MİLYAR AVRO 

Toplam hacim. 10 milyar 247 milyon avro yatırım, 22 milyar Avro kira bedeli. 

150 MİLYON

Yıllık yolcu kapasitesi. İlk etapta 90 milyon olan kapasite 3'üncü fazda 120 milyona, 4'üncü faz tamamlandığında ise 150 milyona çıkarak dünyanın en büyük projesi olacak. 

120 BİN

İşletmeye geçildiğinde ulaşılacak istihdam sayısı.

5 MİLYON

Proje tamamlandığında, inşaat için kesilenlerin yerine dikilecek ağaç sayısı.

HAVADAN DENETLEDİ

Başbakan Davutoğlu, toplantının ardından helikopterle hem havalimanı hem de 3. Köprü inşaatlarını inceledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153