banner171

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ABD Yolcusu Mu?

Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı görevinden alınarak, ABD’de önemli bir göreve getirileceği, yerine ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın atanacağı konuşuluyor.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ABD Yolcusu Mu?
 AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan damgasını vururken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da durumunun da belli olduğu ileri sürülüyor.
Ankara’da konuşulanlara göre, 7 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşı çıkmasına rağmen AK Parti’den milletvekili adaylığı başvurusu yapan ama başvurusunu daha sonra geri çekin Hakan Fidan’a siyaset yolu tamamen kapandı.

Fidan’ın MİT Müsteşarlığı görevinden alınarak, bürokraside başka önemli bir göreve getirileceği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fidan’ın yerine yeni bir isim arayışında olduğu ileri sürülüyor.

FİDAN’IN YERİNE EFKAN ALA DÜŞÜNÜLDÜ AMA…

Kulislerde dillendirilen iddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarlığı görevini İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’ya önerdi. Ancak ısrarlara rağmen Ala bu görevi kabul etmedi. Ala’nın siyasette karar kılması üzerine Fidan’ın  koltuğuna  Cumhurbaşkanı Danışmanı İbrahim Kalın ve Bursa Valisi Münir Karaoğlu’nun adları uygun görülüyor.

BÜYÜKELÇİ Mİ OLACAK?

Öte yandan Fidan için de yeni koltuk bulundu. İddialara göre Fidan, büyükelçi yapılarak ABD’ye gönderilecek: Fidan, Washington’da BM Daimi Temsilciliği görevini üstlenecek.

Habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153