banner171

TSK'dan peş peşe hava harekatı!

Sabah saatlerinde Şırnak ve Diyarbakır kırsalına hava harekatı yapıldığını açıklayan TSK'dan iki yeni harekat haberi daha geldi.

TSK'dan peş peşe hava harekatı!
 TSK'dan yapılan açıklamada, Şırnak/İkiyakalar ve Diyarbakır/Lice’de düzenlenen operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklama şöyle:

"31 Mayıs 2017 tarihinde akşam saatlerinde, Şırnak/İkiyakalar ve Diyarbakır/Lice’de devam eden hava destekli operasyon kapsamında birliklerimize silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen hava harekâtı sonucunda, Şırnak/İkiyakalar’da bir mağara ve bir DOÇKA silah mevzii; Diyarbakır/Lice’de de BTÖ’ye ait bir barınma alanı imha edilmiş ilk tespitlere göre iki bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bölücü terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen hava harekatında 6 terörist etkisiz hale getirildi, bir Doçka uçaksavar mevzisi imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında bulunan bölücü terör örgütü üyeleri tespit edildi.

Bunun üzerine havalanan savaş uçakları, 6 teröristi etkisiz hale getirdi, bir Doçka uçaksavar mevzisini imha etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler hava harekatının ardından üslerine döndü.

YÜKSEKOVA'DA 4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist düzenlenen hava operasyonu ile etkisiz hale getirildi. 

Dağlıca bölgesinin güneyinde bulunan Kuzey Irak'taki Spi Dağı'nda PKK'lı teröristlerin insansız hava aracıyla tespit edilmesinin ardından bölgeye hava harekatı düzenlendi. Harekatta 4 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, bir doçka silah mevzisinin de imha edildiği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153