banner171

'Yok artık!' dedirten yanlışlık

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Hamide Çolakoğlu, sol diz kapağındaki rahatsızlık sebebiyle hastaneye başvurdu.

'Yok artık!' dedirten yanlışlık
 Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 ay önce ameliyat olan Çolakoğlu’nun iddiaya göre sol bacağı yerine sağ bacağına protez takıldı. Annesine yanlış ameliyat yapıldığını öne süren Yüksel Çolakoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

7 yıl önce sol diz kapağı üzerine düşen annesinin bu süre içerisinde iğne ile hayatına devam ettiğini belirten Çolakoğlu, 2011 yılı Kasım ayında ameliyat yapılmasına karar verildiğini aktardı. Çolakoğlu, bu tarihte verilen yatış ve randevu formunda ameliyatın sol bacağa yapılacağının yazıldığını kaydetti. 19 Mayıs 2012 günü operasyonun gerçekleştiğini belirten Yüksel Çolakoğlu, annesinin yanına gittiğinde sağ bacağından ameliyat yapıldığını fark ettiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı şikâyet hattına başvurduklarını dile getiren Çolakoğlu, “Hastaneden ameliyat dosyalarını istedik. Tam 4 saat sonra verdikleri dosyada her iki bacağında da sorun olduğu yazılıydı. Oysa ilk randevu formunda sol bacak olduğu belirtiliyordu.” dedi. Hastanenin kendi içinde yaptığı incelemeyi beklediklerini anlatan Çolakoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Hamide Çolakoğlu ise, “Ameliyattan çıkınca ‘sol bacağımdan geldim, siz sağımı yaptınız’ dedim. Hangi bacağımdan ameliyat olacağımı sormadılar.” şeklinde konuştu. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise 5 Ekim 2012’de inceleme başlatıldığı, sonucun açıklanacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153