banner171

Metin Çırpan: Şampiyonluk umutlarımız tükenmişti!

Eyüp temsilcisi Öz Alibeyköyspor bu sezon oldukça başarılı bir sezon geçirdi ve A takımlar yüzeyinde 6 yıllık şampiyonluk hasretine son vererek Süper Amatör Lige yükseldi.

 Metin Çırpan: Şampiyonluk umutlarımız tükenmişti!
U17 takımı da şampiyon olan turuncu-mavili eflatun renklere sahip Kulübün başarılı Başkanı Metin Çırpan ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Metin Çırpan 1968 Alibeyköy doğumlu. Aslen Kastamonulu. Eski bir futbolcu. Çırpan, Beyoğlu Yeniçarşıspor’da kalecilik yapmış. Öz Alibeyköy Spor Kulübünün Kurucu Üyelerinden ve bu Kulüpte Antrenörlük de yapmış. Metin Çırpan ayrıca eski bir Hakem, 1994-2004 yılları arasında İstanbul’da İl Hakemi olarak görev yaptı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik yaptı bunların yanı sıra, TEŞ-İş Sendikası 2.Nolu Şube Yöneticiliği, Eyüp Kızılay Yönetim Kurulu Üyeliği ve Eyüp Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanlığı yapan Metin Çırpan, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (İASKF) Yöneticilik görevni sürdürüyor. 5 yıldır Öz Alibeyköyspor Başkanlığını sürdüren Metin Çırpan bu sezonki şampiyonluğu ve Eyüp takımlarını Yerel Futbol Sitesi için değerlendirdi.

 

Bu sezon grubumuz daha zordu!

Sezon başı yola A takım için şampiyonluk parolası ile çıktık. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son maçta Ortaköyspor’a kaptırdık ancak şunu da unutmamak gerekir 2011-2012 sezonun 1 takımın Süper Amatör Lige çıktığı sezonda bir rakibimiz sadece Ortaköyspor’du. Bu sezon kura çekiminde rakiplerimizin geçtiğimiz yıla nazaran daha ciddi takımlar olduğunu gördük. Biz de bu sezon kadromuzu daha geniş tuttuk, mesela geçtiğimiz yıl 12. adamımız yoktu. Bu sezon son hafta dahil tüm çalışmalarımız 25 futbolcu ile yaptık.

 

Şampiyonluktan vazgeçmiştik!

Bu sezon bizim için ilginç oldu. Şöyle ki; Ligde aldığımız Kuruçeşme maçından sonra (3-2 mağlup olmuştuk), ben şampiyonluk umudumu yitirmiştim. Rakiplerimizin bize göre daha kolay diyebileceğimiz maçlarının olması, İkitellispor’un fikstür avantajının olması, Sarıyer Yenimahallesporun namağlup liderliğini sürdürmesi, bizim umutlarımızın tükenmesine sebep olmuştu. İkitellispor’un ve Sarıyer Yenimahallespor’un kalan maçlarda puan kaybı yaşamayacağını hesaplayarak “bu takım şampiyon olamaz” demiştim.

 

Teknik kadro ve futbolcular devreye girdi

Hafta içi bir maçımız vardı, Sefaköy Kartalspor ile… Asil kadrodan 11 futbolcu bu maça gelmedi ve biz yedek oyuncularımız ile sahaya çıkıp bu maçı kazandık. Ben o maçtan sonra Fahrettin Hoca’ya “bu 6 futbolcu ile yollarımızı ayıralım mı?” diye sordum, bu isimlerin arasında da takım kaptanı Alkan başta olmak üzere, Aykut, Serkan ve Ferit gibi takımın as oyuncuları diyebileceğimiz tecrübeli oyuncular vardı. Ancak Fahrettin Hoca, buna izin vermedi “ben bu oyunculara çok güveniyorum, bu oyuncular bizi üst lige taşıyacak” dedi. Ben o maçtan sonra takıma tavır aldım ve futbolcularımıza hitaben “şampiyonluk benim umurumda bile değil, biz zaten çok şampiyonluk gördük, siz bunu istemiyorsanız, ben hiç istemem” dedim. Bu konuşma çocukları etkilemiş olacak, diğer maçlarda olağanüstü performans sergilediler. Son 5 hafta futbolcular bizim dışımızda çalışarak şampiyonluğu elde ettiler.

 

Geçtiğimiz seneki kadro küme düşmemeye oynardı

Ben bu sezon elde ettiğimiz şampiyonluktaki en büyük payı Fahrettin ve Selahattin Hocalarımda olduğunu düşünüyorum. Fahrettin Hocam, Ali Seçkin Hocadan sonra bu Kulübe gelen en değerli Teknik Adamdır. Geçtiğimiz sezonki Hocamız sadece 11 futbolcuyu hazır tutuyordu. Daha önce de belirtiğim gibi 2011-2012 sezonunda tek bir rakibimiz vardı, Ortaköyspor 5-0 kazanıyordu, biz de 3-0 kazanıyorduk, Ortaköyspor 8 atıyordu, biz 6 atıyorduk ancak bu seneki grup geçtiğimiz yıla oranla çok zordu. Açık konuşmak gerekirse geçtiğimiz seneki kadromuz olsaydı bu sezon küme düşmemeye oynardık. Final oynamak değildir önemli olan, şampiyonluk ve başarı esas alınır. Ben ve yöneticilerim geçtiğimiz sezon bir tane antrenman dahi kaçırmadık, teknik kadro ne isterse yerine getirdik, ancak ben bu sene hiç bir şey yapmadım.

 

Fahrettin Hocanın emeği ödenmez!

Ben fıtratım gereği asabi ve sinirli bir insanım. Bazen bu yüzden hata yapıyorum. Sefaköy Kartalspor maçından sonra da çok sinirlendim ve Fahrettin Hocadan o maça gelmeyen futbolcuları göndermesini istedim ancak Hoca beni sakinleştirdi, sabırlı olmamı ve bu çocuklara güvendiğini söyledi. Başkan dedi, “burası Amatör Lig, böyle olmaz, oyuncuları kazanmamız lazım”. Şimdi düşündüğümüz zaman şunu söyleyebilirim, bir takım yaparken ilk olarak takımın başında işin ehli bir Teknik Direktörü getireceksin, ona inanacaksın ve güveneceksin, gerisi zaten geliyor. Bu seneki en doğru işim Fahrettin Hocayı Kulübüme kazandırmamdır. Zaten Hocalarım iyi olmasalar 3 kategoride 2 şampiyonluk gelmezdi, U15 takımım da Gazi Mahallesinin ardından 2’nci oldu. Bu da başarı sayılır.

 

Kulüp yönetmek dışarıdan göründüğü gibi değil!

Süper Amatör Lig zorlu bir lig. Bir takım maddi yükümlülükler getirmekle birlikte bunun yanı sıra çeşitli zorlukları olan bir lig. Biz Öz Alibeyköyspor olarak tesis sorunumuz olmadığımız için nispeten bazı zorlukların üstesinden geliriz. Bir önceki Belediye Başkanımızn sayesinde kazandığımız tesislerimizi yenileyeceğiz. Kulübe para kazandıracak bir tesis haline getirmek istiyoruz. Spor Kulüpleri ekonomik olarak zorluk çekiyor, biz de bu zorluğu çok yaşadık. Yönetim olarak her birimiz önemli fedakarlıklar yapıyoruz. Bunları burada uzun, uzun anlatacak değiliz ancak şunun bilinmesini isteriz ki, bir Spor Kulübünü yönetmek dışarıdan göründüğü gibi değil…

 

Gelirimiz yetmiyor

Biz 9 kategoride liglere katılıyoruz. 4 tane Antrenörümüz, 1 tane malzemecimiz, 3 tane lokalde çalışan olmak üzer 8 çalışanımız var. Yönetici arkadaşlarımız kendi imkanları ile kulübe getir getirmenin peşine düştüler. Bir Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve yine bir İnşaat Firmasının sahibi olan başka bir arkadaşımız Kulübe önemli destekler veriyorlar. Bunlar önemli fedakarlıklardır.

 

Para kazanmak için gelen futbolcuyu istemiyorum

Biz Kulüp olarak para kazanmak isteyen futbolcuyu kabul etmiyoruz. Kendi futbolcularımıza da gücümüz nispetinde ufak tefek ödemeler yapıyoruz. Bu sezon sadece 20 bin TL harcadık. Son 6 maçta hiçbir futbolcuma ödeme yapamadım. Hiçbir futbolcu da gelip de bize, “Başkan ben para talep ediyorum” demedi. Geçtiğimiz yıllarda maalesef bunları hep yaşadık. Çok kritik bir maçımızdan önce takım kaptanı yanına aldığı 4 arkadaşı ile maç öncesi kapımıza dayandı ve “para yoksa bizde yokuz” dediler. İddiamız olduğu halde o futbolcular para sözü verdiğimiz halde o maça çıkmadılar. Artık para kazanmak isteyen futbolcuları tercih etmiyoruz. Kulüp olarak şu anda futbolcularımıza 10 bin Lira borcumuz var, bunları futbolcularıma en kısa zamanda ödeyeceğiz. Bunun dışında Kulüp olarak borcumuz yok. Ayrıca mutlaka söylemem gerekir ki; bu seneki futbolcularımız ile gurur duyuyorum. Yine bu kadroyu seçen Fahrettin Hocam, Genel Kaptan Yücel Söküt ve takım kaptanı Alkan Kıran’a da teşekkür ederim.

 

Eyüp takımları için iyi bir sezon oldu

Bu sezon Eyüp takımları altın yılını yaşadı. Kemerburgaz, Parseller ve Kalespor gruplarında 2’nci olarak, biz şampiyon olarak Süper Amatör Lige terfi ettik. Eyüp ilçesi hatta Alibeyköy semti oldukça ciddi futbolcu potansiyeli olan bir yerdir. Başarılı olan tüm takımları tebrik ederim. İlçemiz takımları bu sezon iyi bir performans sergilediler. Bunun ilk nedeni de Kulüplerin başında işi bilen yöneticilerin olmasıdır.

 

Eyüp’te tesis sorunu yok

Eyüp takımlarının başarındaki bir diğer etken ise Eyüp’te tesis sorunu olmamasıdır. Mesela Eyüp’te Kulüplerimizin antrenman yapacak tesis sıkıntısı yok ancak maçlar için halen bir takım sorunlar var. Alibeyköy Stadı, Erokspor Tesisleri, Eyüp Belediyesi Bahariye, Göktürk, Karadolap, Parseller ve Rami gibi birçok tesis var. Bunun dışında bizim, Yeşilpınar’ın, Kalespor’un, Akşemsettinspor’un, Göktürk’ün ve Şafakspor’un da kendi tesisleri var. Eyüp’te tesisi olmayan Kulüp yok gibi, Eyüp takımları bu konuda biraz şanslı. Aslına bakarsanız bu başarılar gecikmiş başarılardır. Şimdi bu tesisleri konuşurken Eyüp Belediye Başkan İsmail Kavuncu’yu unutmak olmaz. Sayın Başkan sağ olsunlar, tesisler konusunda çok hassas ve çok ilgili. Hatta İlçemize yeni tesisler kazandırmanın telaşı içerisinde. Alibeyköy Stadı ile ilgili olarak bir projesi var Sayın Belediye Başkanımızın, bu tesisi daha büyütüp, daha modern hale getirmek için projeler hazırlatıyor şu anda. Son olarak şunu eklemek isterim; Eyüp takımları için gelecek günler son derece aydınlık…

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2013, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153