banner171

Topbaş'tan İstanbullulara Müjde!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç metro geçişinde test sürüşlerinin 2013 yılının Eylül ya da Ekim ayında başlayacağını açıkladı.

Topbaş'tan İstanbullulara Müjde!
UNESCO ile mutabakata varıldığını açıklayan Topbaş, "Yapılan projeler olumlu karşılandı. Şu anda yapılmakta ve 18 seneden beri yapılamayan köprü, günde 1 milyon yolcu taşıyacak hat. Devreye girmesi bekleniyor çünkü başka bir alternatifi yok. Tünel kazıları bitmiş bir hattan bahsediyoruz. Geçmişte Sayın Başbakanımız 1982'de belirlenen güzergahı değiştirmek istemiş o dönemde karşı çıkılmış. Mecburen kazılmış tünelleri bağlayan bir köprü yapılıyor. İlerde bunu bir televizyon programında çok daha detaylı anlatacağım." dedi.

OTOBÜSLER DEVRE DIŞI KALABİLİR

Topbaş, "İstanbul güzel olacak ve İstanbullular keyifli seyahatler yapacak. Oradan metroyla geçerken tarihi yarım adayı çok daha güzel görme imkanı yakalayacaklar. Düşünün 1 milyon yolcunun geçebileceği bu güzergah üzerinden, Unkapanı köprüsünden belki bu kadar fazla trafik geçmeyecek. Belki otobüsler orada devre dışı kalacak. Olaya birazda bu açıdan bakmak lazım" dedi.

SİLİVRİ'YE METROBÜS YOK

Metrobüsün Silivri'ye kadar uzatılmayacağını da belirten Topbaş, metro çalışmalarının ise devam ettiğini, hazırladıkları proje üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2012, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153