banner171

Kılıçdaroğlu'nun zor anları!

Canlı yayında Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu bu iki meselede zor anlar yaşadı.

 Kılıçdaroğlu'nun zor anları!
CNN Türk'te ekrana gelen Tarafsız Bölge programında soruları cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Suriye tezkeresini sert bir dille eleştirerek neden "evet" demediklerini açıkladı. Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Kayseri'de yaptığı bir konuşmanın kasedini yanında getirdiğini söyledi ve bunun yayınlanmasını istedi.

Kasedin yayımlanmasının ardından söz alan Kılıçdaroğlu, "Söyleyecek bir şey var mı bilmiyorum?" deyince; program sunucusu Ahmet Hakan "Bu konuşmanın yapıldığı zaman sorunun olmadığı zamandı. Neden yoktu çünkü Esad demokratikleşme sözü veriyordu. Çünkü Esad adımlar atıyordu. Sorun Esad halkını katletmeye başladı o zaman çıktı sorun. Türkiye'nin müdahale nedeni bu değil mi? Dışarıdan müdahale edilmesin de, bırakalım Esad orada halkını öldürsün mü yani?" diye sordu. Bu ifadeler üzerine bir süre duraksayan Kılıçdaroğlu, "Eğer bu şekilde müdahale edilirse doğru değil" diyerek eleştirilerine devam etti.



CANLI YAYINDA YALANLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programda Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile ilgili bir iddiayı da gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, Bağış'ın "Birkaç saat içinde Suriye'yi yok ederiz" şeklinde bir açıklama yaptığını söyledi ve bu ifadeyi eleştirdi. Fakat CHP liderinin iddisına canlı yayında bizzat Bakan Bağış'tan yalanlama geldi. Program sunucusu Ahmet Hakan, Bağış'ın konuya ilişkin bir mesaj gönderdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bağış'a cevap hakkı doğdu, çünkü siz kendisini eleştirdiniz. 'Bir kaç saat içinde Suriye'yi yok ederiz' diye bir beyanatı oldu demiştiniz. O da şöyle diyor, telefon mesajından okuyorum, 'Benim sözlerimi çarpıttı Sayın Kılıçdaroğlu' diyor. Açıklamaları şöyle: Biz bin yılı aşkın devlet geleneği olan bir ülkeyiz, o geleneğin içinde bizim her türlü senaryoya hazırlıklı olmamız gerekir. Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı, uçağı düşürüldüğünde onu bahane eder ve Suriye'yi yerle bir ederdi. Türkiye'nin askeri gücü Suriye'yi birkaç saat içinde yok edecek noktadadır, çok şükür. Ama bizim Suriye halkıyla bir sorunumuz yok, bizim komşularımızla, dostlarımızla, hiçbir ülkenin halkıyla sorunumuz yok." Samanyoluhaber

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2012, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153