banner171

HES'e yeni özellik! Süreyi de takip edecek

Sağlık Bakanlığı’nın, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yeni bir özellik ekleniyor. Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, HES uygulaması üzerinden izolasyon süresinin takibinin yapılabileceğini açıkladı.

HES'e yeni özellik! Süreyi de takip edecek


witter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Birinci, “Temaslı ya da pozitif iseniz, evde izolasyonda geçirdiğiniz süreyi ve kalan sürenizi Hayat Eve Sığar hesabınızdan takip edebilirsiniz” mesajıyla uygulamadaki yeniliği duyurdu. Öte yandan daha önce getiren “ihbar” özelliği ile HES üzerinden işletmeler ya da toplu etkinliklerde maske, mesafe ya da hijyen kurallarına uyulmaması durumunda ihbar işlemi gerçekleştirilebiliyor. Uygulamada, ihlal bildiriminin, en yakında yer alan denetim ekibine, tıpkı filyasyon sisteminde olduğu gibi mobil olarak bildirilerek anında değerlendirileceği öğrenildi.

Yeni tip koronavirüs vaka sayısının artması, salgında grip sezonunun başlaması ve şehinr dışına gidenlerin dönüşüyle birlikte vaka sayısında artışın öngörüldüğü İstanbul’da dünden itibaren yeni bir tedbir daha uygulamaya kondu. Toplu taşımada sosyal mesafenin sağlanabilmesi için kamuda mesai saatlerinin düzenlendiği İstanbul’da devlet kurumlarında yapılacak bütün işlemler için Hayat Eve Sığar (HES) kodu istenmeye başlandı

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153