banner171

AKP Aday Adaylarını Bu Sorularla Terletti

AKP 5 bin 599 milletvekili aday adayını 600'e düşürebilmek için gece gündüz durmadan çalışıyor. Vekil adaylarına şu sorular soruluyor...

AKP Aday Adaylarını Bu Sorularla Terletti

12 Haziran'da yüzde 50 oy oranı hedefleyen AK Parti'de milletvekili aday adayları ile görüşmek için kurulan toplam 12 komisyon günde 12 saat çalıştı. Her aday ile 12 dakika görüşüldü

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME
AK Parti'de 12 Haziran milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen isimlerle yüz yüze görüşmelerini tamamladı. 12 komisyon günde 12 saat çalışarak 5 binden fazla isimle yüz yüze görüşme yaptı. Komisyonlar 5 binden fazla adayı 1500'e düşürecek. Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan 5 bin 599 isimle geçen hafta başlayan mülakatlarda bütün isimlerle tek tek görüşüldü.

ADAY SAYISI 600'E İNDİRİLECEK
Ortalama her bir aday için 12 dakika süren mülakatlar sonunda komisyonlar raporlar hazırlayacak. Raporla sonunda milletvekili aday adayı sayısı 1500'e düşürülecek. Daha sonra genel başkan yardımcılarından oluşacak ara komisyon aday adayı sayısını 600'e indirecek.

KOMİSYON SEÇECEK
Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 genel başkan yardımcısı ve 3 grup başkanvekilinden oluşan ana komisyon aday adayları arasından AK Parti'nin aday göstereceği 550 kişinin ismini ve sırasını belirleyecek. Belirlenen aday listesi 11 Nisan'da ise Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilecek. Komisyonların yaptığı mülakatlarda aday adaylarına ilginç sorular yöneltildi.

ADAYLARI TERLETEN SORULAR
Kendinizi anlatın.
Mevcut milletvekillerinde hangi eksikliği gördünüz de aday oldunuz?
Şimdi milletvekili olanlardan ne farkınız var?
Milletvekili olursanız bugüne kadar yapılmayan ne yapacaksınız?
Bölgeniz ve Türkiye için hangi projeyi hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?
Bürokrasiden neden istifa edip de neden milletvekili adayı oluyorsunuz?


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153