banner171

AKP'den 'Hitler' Benzetmesine Sert Tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, CHP’li Batum’un “Yüzde 50 oy almış olabilirler. Hitler de yüzde 44 almıştı sözlerine tepki göstererek, “Toplumla alay etmekten vazgeçin” dedi.

AKP'den 'Hitler' Benzetmesine Sert Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, CHP’nin kolaycılığı seçtiğini, AK Parti’nin aldığı yüzde 50 oyu anlamak için hiç çaba sarf etmediğini söyledi. AK Parti’nin aldığı yüzde 50 oy için “Olabilir. Alman halkı da Hitler’e 1933’lerde yüzde 44 oy vermişti” ifadesini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’a AK Parti’den sert yanıt geldi. STAR’a konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, bu ifadelerin halkın tercihlerine savaş açmak anlamına geldiğini kaydetti. Erdem, “Bunlar kolaycılık. Toplumu okuyamıyorlar, toplumun değerlerine, tercihlerine savaş açıyorlar. Şimdi biz CHP’ye oy veren yüzde 25’i anlamaya çalışıyoruz. Bize oy vermeyen yüzde 50’yi anlamak için çalışma yapıyoruz. Ama bu Hitler’den bahsedenlere ‘Sen ne yapıyorsun?’ diye sorarlar. Toplumun değerlerine savaş açıp, alay ediyorlar. Milletin mukaddes değerleriyle dalga geçiyorlar” dedi.

Sivas’ın geldiği yeri görün
Memleketi olan Sivas’tan örnek veren Erdem, “Mesela Sivas CHP’liydi. Hatta rivayete göre Sivas’tan milletvekili seçilen, şu anki Milli Savunma Bakanımızın (İsmet Yılmaz) adı bile ailesinin İsmet İnönü hayranlığıyla İsmet konulmuş. Babası oğlunu ‘İsmet Paşa’ diye severmiş. O dönemlerde Sivas CHP’liydi. Niye Sivas CHP’yi bıraktı? 12 Haziran’da 4-1 oldu ama neredeyse 5-0 yapıyorduk. Bunu anlamaya çalışsınlar. Milletin değerleriyle dalga geçmek, AK Parti’yi suçlamak kolay ama bu tercihi anlamaya çalışmalılar” diye konuştu. Seçim döneminde bütçe açığı verilmediğine dikkat çeken Erdem, “Türkiye dünyada büyüme rekoru kırıyor. Şimdi büyümenin aleyhine ‘büyüme felaket olabilir’ diye başlıyorlar. Artık hedeflerinin çok ötesinde neticeler alan bir Türkiye var, görmek istemiyorlar. Toplumu okuma imkanı bulamıyorlar. ‘Stockholm sendromu’ ifadesi de bunu gösteriyor” dedi.

Orada namlunun ucunda siyaset var
12 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin olarak 81 ilden değerlendirme raporlarının Genel Merkez’e ulaştığını söyleyen Erdem, “İllerin durumunu peyderpey incelemeyi sürdürüyoruz. Milletvekili çıkartamadığımız illeri de, çok yüksek oy çıkan illeri de inceliyoruz. Teşkilat açısından gördüğüm kadarıyla çok problem yok” dedi. Erden AK Parti’nin milletvekili çıkaramadığı iki ilden biri olan Hakkari için de şu değerlendirmeyi yaptı. “Hakkari can pazarı. Oranın değerlendirmesinde baskı ve korku karşımıza çıkıyor. Namlu ucunda siyaset var. Tunceli’nin durumu özel zaten. İlk defa bir ana muhalefet lideri oraya giderek miting yaptı. Iğdır’da da fark çok az. Ama yine de bu illeri ayrıntılı olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bazı yerlerde de teşkilatlar başarısız
AK  Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem parti olarak yüksek oy aldıkları yerlerde de değerlendirme raporları hazırlayarak vatandaşın partilerine gösterdiği eğilimin nedenlerine daha net tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti. Yaptıkları çalışmalarda vatandaşların oy kullanmada bir çok kıstasa göre hareket ettiğini partilerin başarısı için de bir çok boyutun ortaya çıktığını anlatan Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Bazı illerde yüksek oy almamıza rağmen teşkilat başarısız. Bu tür tespitlerimiz de var. Teşkilat çok gayretli ama netice alamadığımız iller var. Bu, adaydan veya karşı partinin adayından da kaynaklanabiliyor. Tek boyutlu değil. Birçok neden var. Hepsini masaya yatırıyoruz” dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153