banner171

Arınç: Kılıçdaroğlu'nun Ağzına Biber Sürülse Caizdir

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'la ilgili sözlerine tepki gösteren Bülent Arınç, "Kılıçdaroğlu, kendisini küfür etmekten alıkoyamıyor." dedi.

Arınç: Kılıçdaroğlu'nun Ağzına Biber Sürülse Caizdir
 Dün, Tandoğan Meydanı'ndaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mitinginde "Başbakan, Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ahlak?" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Ak Parti'den tepki yapıyor.


ARINÇ: “AĞZINA BİBER SÜRÜLSE CAİZDİR” 
Türk Tarih Kurumu Şeref Üyeliği törenine katılan Arınç, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlukendini tutamıyor. Aklına her Tayyip Erdoğan ve AK Parti geldiğinde küfür etmekten uluorta konuşmaktan kendisini alıkoyamıyor. Ağzına biber sürülse caizdir.” dedi. 

GÖKÇEK: “BİBERİ SÜRMEYE BEN TALİBİM” 
Arınç 'ın bu açıklamasından kısa bir süre sonra ise Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek, dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Arınç 'ın sözlerinden yola çıkan Gökçek, “Biberi sürmeye ben talibim” ifadesini kullandı. 

İşte Gökçek 'in Twitter 'daki o mesajı: 

 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'la ilgili sözlerine tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kendini tutamıyor. Aklına her Tayyip Erdoğan ve Ak Parti geldiğinde küfür etmekten ulu orta konuşmaktan kendisini alıkoyamıyor ağzına biber sürülse caizdir." dedi.

"MUHALEFET LİDERİ BUNU NASIL SÖYLEYEBİLİR"

Dünkü söylenen sözlerde kendilerini utandıran ifadelerin olduğunu belirten Arınç, "Karşıdan baktığınız zaman veya yanına yaklaştığınız zaman Çelebi bir zat gibi görünen, dışarıdan baktığınızda saygıda uyandırabilen, ikili ilişkilerine baktığınızda kibarlığı noktasında sizin de beğeneceğiniz bir insan tipi ama ağzını açtığı zaman ağzından küfürler çıkıyor. Ne demektir bir başbakan için 'gemiden çıkan kadınları dikizliyor' iddiası bunu bir ana muhalefet lideri nasıl söyleyebilir."ifadelerini kullandı.

"ALLAH'TAN KORK"

Allah'tan korkulması ve utanılması gerektiğini söyleyen Arınç, "Bir genel başkan nasıl böyle konuşur. Bir insana hakaret etmek çok çirkin ve aşağılayıcı bir şeydir, ama Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kendini tutamıyor. Aklına her Tayyip Erdoğan ve Ak Parti geldiğinde küfür etmekten ulu orta konuşmaktan kendisini alıkoyamıyor ağzına biber sürülse caizdir."diye konuştu.

HÜSEYİN ÇELİK: EDEP YAHU!

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, "Bu nasıl bir ahlak anlayışı? Şu ahlak dersi verene bakar mısınız? Sayın Kılıçdaroğlu bu söylemiyle Başbakan'a ahlak dersi vermeye kalkışması, karganın bülbüle lisan dersi vermesi gibi bir şeydir. Büyüklerimiz her zaman şunu söylemiştir. Edep yahu! Edep, ille edep. İki sokak serserisinin kavga ederken bile birbirine söylemeyeceği sözleri bir ana muhalefet partisinin lideri çıkıp meydanda canlı yayınların yapıldığı meydanda halkın huzurunda nasıl söyleyebilir?" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN CHP'NİN BAŞINDA OLMASI TALİHSİZLİK"

Hüseyin Çelik, Ak Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Çelik, "CHP'nin Tandoğan Meydanı'ndaki alternatif kutlaması esnasında Sayın Kılıçdaroğlu kürsüdeydi ve orada maalesef hepimizin başımızı önümüze eğeceğimiz kadar utanmamız gereken birilerinin dinlediği zaman 'edep edep yahu' diyeceği konuşmalar yaptı. Bu yakışmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin bugün başında olması Türkiye'nin anamuhalefet lideri unvanına sahip olması ülkemiz açısından büyük bir talihsizlik, CHP açısından da büyük bir bedbahtlık sebebidir. Bu sözleri niçin söylüyorum? Ana muhalefet partisi lideri ne dedi ki biz bu tepkiyi gösteriyoruz?
Cihan

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153