banner171

'Bahçeli'nin Derdi İktidar Olmak Değil'

Başbakan Erdoğan Irak ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yüklendi...

'Bahçeli'nin Derdi İktidar Olmak Değil'

Irak ziyareti öncesi havalimanında çeşitli açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Erbil'e gidecek olan ilk Türk Başbakan'ı olacak.

Havalimanında gazetecilerin, Suriye, Libya, Kitap Baskını tepkileri, TÜSİAD'ın anayasa çalışmaları konularındaki soruları yanıtlayan Erdoğan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

BASILMAMIŞ KİTABA BASKINA AVRUPA TEPKİSİ
Avrupa'nın tepkisi olabilir. Her ülkenin kendi özel şartları var. Avrupa Yunanistan'a Bulgaristan'a baksın da demiyoruz. Burada yargı bir adım atmış. Yargının attığı adım bizi ilgilendiren bir adım değil. Nasıl oldu da böyle bir yayınevine ya da matbaada arama yapılmasını aldı. Ben bilmiyorum. Siz biliyorsunız söyleyin. Savcı bir belgeye ulaşmaya çalışıyor gayret içerisinde olduğunu düşünüyorum. '

ESAD'LA İKİ GÜNDE ÜÇ DEFA GÖRÜŞTÜM
Suriye'de yaşanan olaylar sonrası Sayın Esad'la sürekli görüşüyorum. MİT Müsteşarımız Suriye'de. Eğer siz halkın taleplerine reformlarla cevap verirseniz Suriye'deki sıkıntıların daha çabuk ortadan kalkacağını aktardım. Yaşananlara sessiz kalmamız sözkonusu değil. Burada Libya'da olduğu gibi bizleri derinden üzecek gelişmeler olmasın diliyoruz.

Bizim temennilerimiz karşısında olumsuz bir cevap almadık. Bizzat kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapmasını da özellikle tembih ettik.

BANA ŞAŞIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY KALMIYOR
Eğer siyasi bir lider, 'Kısa dönemlilere adam öldürmeyi mi öğreteceğiz' demişse bana şaşırmaktan başka bir şey kalmıyor. Asker hangi görevlerle gelir bu bellidir. Ve adamı öldürmek için de özel bir eğitime gerek yok. Bu eğitimi almamışların nasıl adam öldürdüklerini de görüyoruz. Eğer böyle bir açıklama yapmışsa bir lidere bu sözler yakışmaz.

TÜSİAD'IN YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI
12 Eylül'de biz ne dedik tüm STK'ları anayasa çalışmasına bekliyoruz dedik. Bizler 12 Haziran seçimlerinden sonra yeni anayasa için bu adımları atacağız dedik. Havuzumuzda ne varsa bir yeni anayasa hazırlığı yapalım dedik. TÜSİAD geçmişte de buna benzer çalışmalar yaptı. Bunlar hep AK Parti'nin siparişi üzerine mi yaptılar.

BAHÇELİ'YE TEPKİ
Sayın Bahçeli'nin bu ülkede devleti yönetmek gibi bir derdi yok. Sorduğunuz zaman bizim anayasamız hazır diyor. Ak Parti olarak kendi çalışmamızı bizzat yürütüyoruz. Partiler STK'lar da çalışmalarını yapsınlar.

LİBYA'DAKİ NATO KONTROLÜNDE SON DURUM
Biz NATO içerisinde 3 göreve evet dedik. Bingazi Havalimanı'nın insani yardımlar için kullanılması. Girit adası ve Bingazi arasında güvenlik tedbiri alıyoruz. Fakat şunu çok açık ve net söyledik ki biz oradaki taraflara silah ile mermi yağdıran, bomba yağdıran bir ülke olmadık olmayacağız. Arap Birliği ve Afrika Birliği'nin de NATO'nun yanında yer alması şartımızı da kabul ettiler. Önemle vurguladığımız bir konu var. Paris sürecinin tamamiyle NATO'ya devri olayıdır. Bundan sonra daha bütüncül Libya halkına da güven veren, adımların atılmasını diliyoruz.
 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153