banner171

Bülent Arınç: Bayık muhatabımız değil, HDP katlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Arınç açıklama yaptı

Bülent Arınç: Bayık muhatabımız değil, HDP katlanacak
 Bülent Arınç'ın konuşmasından satır başları:
Bugün AK Parti olarak bizim için önem bir gün. Bundan 12 yıl önce 3 Kasım 2002'de tek başımıza iktidara gelmiştik.

KARAMAN ERMENEK'TEKİ MADEN FACİASI

Gelinen noktayı hepimiz biliyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Bakanlarımız zaman zaman açıklama yapıyor. Madenlerdeki iş güvenliği konusu kapsamlı bir şekilde ele alındı. 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ kişiler verilerin korunmasıyla ilgili bilgi verdi. Kişisel verilerin korunması kanunu bu yasama dönemi içerisinde çıkarılacak. 

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

4 kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Paketin Meclis'e gönderilmesi kararı alındı. 

AB ÜYELİK SÜRECİ

Ulusal eylem planının ikinci aşaması ele alındı. 

BOĞAZ'DA TEKNE FACİASI

Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. 24 ceset denizden çıkarıldı, 6 kişi kurtarıldı. Bu bir insanlık faciasıdır, önlemek için bütün çalışmaları yapıyoruz. 

MGK TOPLANTISI GÜNDEMİ

Konuşmalar gizlilik içerisinde cereyan eder, açıklanamaz. MGK toplantısında konuşulanlar orada kalır. Legal görünümlü illegal yapı tanımlaması hukukidir.

Cemaatler sosyolojik varlıklardır, sonradan değişmiş bir yapıya bürünmüş ise tedbir almak gerekir. Cemaatler konusu kesinlikle ele alınmamıştır. 

KOBANİ'YE PEŞMERGE GEÇİŞİ

İkinci bir grubun gideceği kesinlikle doğru değildir. Kobani'ye ikinci bir grup peşmergenin gitmesi yönünde herhangi bir talep gelmemiştir.

ARINÇ'A SORULAR

- Cemil Bayık'ın 3. ülke olarak ABD'nin gözlemci ülke olması tavsiyesi vardı. Bunun için ne söyleyeceksiniz?

- Terör örgütü yöneticisinin ne söylediği ve bunun karşısında bir başbakan yardımcısı cevap veremez o benim muhatabım değil. Eğer cevap verirsem Türkiye Cumhuriyeti'ne yazık olur.

- MGK'da görüşmeler gizli kalır. Regal görünümlü illegal yapı tanımlaması hukukidir.

- Peşmerge ordusundan ikinci bir grubun gittiği doğru mudur?

- Bu kesinlikle doğru değildir. Bununla ilgili hiçbir talep ve hazırlık da yoktur. 

- HDP'li bazı vekillerin Başbakanımızı ve bizleri çok açık eleştirdiğini biliyorum ve bundan üzüntü duyuyorum. Farklı etkiler altında kaldıklarını biliyorum. Adalet Bakanlığımızın izniyle İmralı ile görüşmeleri vardır. Bazı vekiller zaman zaman hakaret zaman zaman tehdit etme durumları oluyor. Bazılarının ayarları yok. Kendilerine eleştrilere hiç tahammülleri yok.

Eleştirileceksiniz hem de en ağır şekilde. Bunlara tahammül edeceksiniz. Eleştiri HDP için az bile... Proje olacak diye öldürme düşünülemez. Türkiye bunların her gün sokağa çıkın çağrısıyla zarar görecekse... HDP provokasyonlarda payını inkar etti. Bu hakaret üsluplarına devam ederlerse neyin zarar göreceğini milletvekili olarak önce kendilerinin bilmesi gerekir. Hakaret etmek tehdit etmek bizim işimiz değil. Siz kendinize bir bakın üslubunuza bir bakın, kendinizle bir muhasebeleşin ondan sonra bize laf söyleyin. 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153