banner171

CHP'de Salıcı depremi

Taksim'deki 29 Ekim kutlamalarında askeri göreve çağıran CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, partisini karıştırdı.

CHP'de Salıcı depremi
Kılıçdaroğlu, Salıcı'ya 'Darbeden medet uman, CHP'li olamaz' diyerek tepki gösterdi. İstifası tartışılan İl Başkanı'na Haluk Koç sahip çıktı. Salıcı taraftarı ulusalcı vekiller ise Çankaya'daki Adana Sofrası'nda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.
Bazı CHP'li yöneticilerin militarist ve darbe çığırtkanlığı yapması partiyi karıştırdı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin sözleri partiyi böldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Taksim'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında askerlere 'Sizin koruyamadığınız Cumhuriyet'e biz sahip çıkıyoruz' diyerek dolaylı darbe çağrısı yapan partisinin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya isim vermeden ağır bir dille yüklendi.
DARBEDEN MEDET UMAN CHP'Lİ OLAMAZ

Cumhuriyetin, demokrasiyle taçlandığında bir anlam taşıyacağını ve bu doğrultuda darbelere karşı olunması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesinde CHP'nin kapatıldığını, mal varlığına el konulduğunu hatırlattı. CHP lideri, şöyle konuştu: 'Hiç kimse darbeleri savunamaz. Darbeden medet uman CHP'li olamaz. Eğer bu ülkeye demokrasiyi biz getirdiysek ki onun için övünüyoruz; o zaman övündüğümüz ilkelerin arkasında duracağız. Demokrasi ve özgürlüklerin arkasında duracağız. En büyük gücümüzün halk olduğunu, her CHP'linin bilmesini isterim. Gücümüz halktır, halkla birlikte yürüyeceğiz. Halka gideceğiz, elimizde meşale halkın önünde yürüyeceğiz.'

PARTİ SÖZCÜSÜ SAVUNDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç ise Salıcı'yı savundu. Salıcı'nın sadece askerlere değil, oradaki tüm devlet erkanına seslendiğini savunan Koç, 'Sayın Oğuz Kaan Salıcı sonuna kadar haklıdır. Hepimizi Oğuz Kaan Salıcı'nın arkasındayız. Hiç kimse kendi kendine gelin güvey olmasın. Kimse Başbakan gibi karnından konuşmasın' dedi. İl Başkanı'nın istifasının sözkonusu olmadığını kaydeden Koç, Salıcı'nın sözlerinin arkasında darbe daveti aramanın hayal mahsulü olduğunu savundu. Koç, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden de Salıcı'ya tepki anlamı çıkarmadığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in de İl Başkanı Salıcı'nın görevden alınması için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştüğü iddia edildi. Ancak bu iddia, bizzat Keskin tarafından yalanlandı. Keskin, yaptığı açıklamada, 'Söz konusu haberin gerçekle ilgisi yoktur. Kılıçdaroğlu'yla bu konu hakkında herhangi bir görüşmem olmamıştır. İl başkanımızın istifasını gerektiren bir durum görmüyorum. Çıkan haberler doğruyu yansıtmamaktadır' görüşlerine yer verdi.Sabah 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153