banner171

Erdoğan: Kan Üzerinden Siyaset Var

Demokratik Açılımdan rahatsız olanların bulunduğunu belirten Erdoğan: Yavrularınızın kanı ve acılarınız üzerinden siyaset yapıyorlar. Biz inadına kardeşlik, inadına demokrasi diyeceğiz.

Erdoğan: Kan Üzerinden Siyaset Var

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları için gittiği Siirt’te vatandaşlardan çeteler ve terörün kirli oyununu beraber bozmak için destek istedi. Birilerinin demokratik açılım sürecini baltalamak için harekete geçtiğini söyleyen Başbakan, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapılmasını eleştirdi. Erdoğan şu mesajları verdi:

Yiğit düştüğü yerden kalkar

Eniştenize sahip çıktığınız için sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum... Siirtli kardeşlerimize sevdalıyız... 81 vilayetle Siirt’in hizmetkarı olduk. Sizin sesinizi on yıllarca görmediler, size sırtlarını döndüler. 79 yılda getirilmeyen hizmetin kat kat fazlasını 8,5 yılda getirdik. Ben buradan cezaevine gittim. Cezavine burada okuduğum şiirden dolayı gittim. O günkü Siirt’in durumunu biliyorum, bugünkü Siirt’in durumunu biliyorum. Yiğit düştüğü yerden kalkarmış ve biz buradan kalktık. Neden? Çünkü sizler Mart 2003’te de bu kardeşinizi, eniştenizi yalnız koymadınız, yüzde 84 ile Parlamentoya gönderdiniz.

Hizmete karşı provokasyon

Doğu ve Güneydoğu illerine hizmet taşırken birileri bundan ciddi şekilde rahatsız oldu ve engellemek için tahriklere, provokasyonlara başladı. Yıllardır Siirt’in yoksulluğundan, mağduriyetinden, mahrumiyetinden nemalananlar şimdi Siirt’in kendi ayakları üzerine kalkmasından rahatsız oldu.... Bölgede olağanüstü hali kaldırdık, terör mağdurlarına sahip çıktık, Kürtçe ve Arapça üzerindeki yasakları kaldırdık. TRT-Şeş’i ve TRT-Arapça’yı açtık. Üniversitelerde Kürtçe bölümler, enstitüler kurduk, Ahmed-i Hani’nin Mem u Zin’i Kültür Bakanlığı eliyle basıldı. Samimiyetle, gönülden, yürekten ‘analar ağlamasın’, ‘yavrular ölmesin’ dedik. Biz, bir süreç başlattık. Yeni bir sayfa açtık. İşte tüm bunlardan rahatsız olanlar var. Bu süreci baltalamak, sabote etmek için var güçleri ile çalıştılar, çalışıyorlar. Siirtli kardeşlerim, açık açık söylüyorum: Birileri senin yavrularının kanı üzerinden, senin acın ve gözyaşın üzerinden siyaset yapmanın mücadelesini veriyor... Bunları barışın, huzurun, kardeşliğin yücelmesi rahatsız ediyor. Öyle reklam panolarında bunların demokrasi demesine bakmayın, bunlar demokrasi denince terör örgütünü anlıyorlar. Kürt sorunuyla PKK terör örgütünü lütfen birbirine karıştırmayalım. Benim Kürt kardeşlerimin sorunları vardır, Türkün de vardır, Lazın da vardır. Bütün bunlarla ilgilenmek bizim görevimizdir. Biz bugüne kadar bunun imtihanını veriyoruz...

Gelin birlikte çözelim

Şu anda 12 Haziran öncesinde sokakları ateşe veriyorlar, gençleri tahrik ediyorlar... Demokrasi bu mu? Hak ve özgürlük bu mu? Demokrasiyi böyle değil de teröre dayalı olarak yürütecekseniz, kusura bakmayın benim milletim buna yol vermez... ‘Kürtlerin dini Zerdüştlüktür’ diyor. Kim diyor, İmralı diyor ve onun izinde olanlar. Şimdi Cuma namazını kılıyorlar. Devletin imamı arkasında durmuyorlar. Bir yerde durup kadın erkek karışık namaza duruyorlar. Bunun bir adabı var... Bunlar birlik ve beraberliği bozmak için bu yola başvuruyorlar.  Kardeşlikten, hizmetten vazgeçmeyeceğiz. Demokrasiden, özgürlüklerden bir adım geri atmayacağız. İnadına demokrasi, inadına özgürlük, inadına kardeşlik, bunu başaracağız. Siz yeter ki bize destek verin. Gelin, kanı birlikte durduralım. Gelin göz yaşını birlikte dindirelim. Gelin huzuru muhafaza edelim.

EMİNE HANIMLA SELAMLADI

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlar seçim çalışmaları kapsamında eşi Emine Erdoğan’ın memleketi Siirt’e adeta çıkarma yaptı. Erdoğan’a eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti. Siirt’te Başbakan Erdoğan’ı coşkulu bir kalabalık izledi.

Van’da önemli mesajlar verecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ankara’da düzenlenen Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ‘Rekortmenler Plaket Töreni’ne katılarak bir konuşma yapmış ve burada Van mitinginde terör sorununa yönelik önemli açıklamalarda bulunacağına işaret etmişti. Silivri ile Kandil’in yazdığı senaryonun birileri tarafından oynandığını ve figüran olarak da gençlerin kullanıldığını belirten Erdoğan, “Geri adım atmayacağız. Perşembe günü Siirt’te, cuma günü Van’da, cumartesi günü Hakkari’de gidip milletimizle kucaklaşacak ve bu kirli tezgahı bozacağız. Van’da, bütün bu oyunları alt üst edecek, samimiyet diliyle, gönül diliyle vatandaşlarımıza sesleneceğim” şeklinde konuşmuştu. Kamuoyu Erdoğan’ın bugün Van’da düzenlenecek mitingi merakla bekliyor.

CHP il binasından taş atıldı, Erdoğan yuhalayanları uyardı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, konuşması sırasında miting alanının hemen yanında bulunan CHP il binasından taş atıldı. Bunun üzerine vatandaşlar taş atanları yuhaladı. Erdoğan vatandaşlara, “Değerli arkadaşlar bakın bunu istemiyoruz. Buna hiç gerek yok. Lütfen yapmayın, biz işimize bakalım” diye seslendi. CHP liderinin daha önce Siirt’e geldiğini hatırlatan Erdoğan, “Önce Veysel Karani Türbesi’nde kameraların önünde duasını etti. Ardından rabbimize dil uzattı” dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153