banner171

İşte tüm partilerin tam aday listeleri

AK Parti, CHP ve MHP'nin milletvekili aday listeleri açıklandı

İşte tüm partilerin tam aday listeleri

AK Parti'nin 12 Haziran seçimlerindeki milletvekili aday listesinde ağır toplar Doğu ve Güneydoğu illerinden aday gösterilirken, sahil bölgelerde de güçlü isimler yer aldı. CHP ise aday gösterilmesi beklenen Savcı İlhan Cihaner ve "Ergenekon" sanığı gazeteci Tuncay Özkan listeye giremedi. Partinin eski Genel Sekreteri Önder Sav da aday olamadı. MHP'nin listesinde beklendiği gibi sürpriz olmadı. MHP'de son transferler liste başı oldu. İşte detaylar;

AK Parti'nin aday listesinde özellikle sahil bölgelerinde ve doğuda güçlü isimlerin öne çıkarıldığı dikkat çekiyor. Listede iki bakan Selma Aliye Kavaf ve Mehmet Aydın bulunmuyor.

İstanbul 2. Bölgede Milli Eğitim bakanı Nimet Çubukçu ikinci sırada ise Ayşenur Bahçekapılı aday gösterildi. İstanbul 3.Bölge'den ilk sırada Ömer Dinçer, ikinci sırada Abdulkadir Aksu aday gösterilirken aday olup olmayacağı tartışma yaratan eski futbolcu Hakan Şükür 4. sıradan aday oldu.

İzmir'de ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ilk sıradan aday gösterilirken Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da İzmir 2. Bölge'den aday gösterildi.

Bu arada  Alparsan Türkeş'in oğlu Ahmet Türkeş de AK Parti 2. Bölge 7. sıradan aday olurken, gazeteci Mehmet Metiner ise Adıyaman'dan aday oldu.

CHP'DE BAYKAL'A YAKIN ADAYLAR YOK


CHP'nin sandık yarışına soktuğu isimler Yüksek Seçim Kurulu'na sunuldu. Listeyi YSK'ya, Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum teslim etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK ve ardından Parti Meclisi'ne sunduğu milletvekili aday listesinde Önder Sav, Hakkı Süha Okay ile Kemal Anadol yok. Listeye Baykal'a yakın adaylar giremedi. 
Listeye girmesine kesin gözüyle bakılan eski Başsavcı İlhan Cihaner yok. CHP'nin aday listesinde yer bulamayan Cihaner, bağımsız aday olmayacağını açıkladı.

Listeye en sert tepki İzmir Milletvekili Canan Arıtman'dan geldi. Arıtman, 'çorba listesi' benzetmesinde bulundu.

SAV, OKAY VE ANADOL İLE YOLLAR AYRILDI

Kılıçdaroğlu bu kararıyla, kendisine genel başkanlık yolunu açan Sav, Okay, Anadol üçlüsüyle yollarını tamamen ayırdı. Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın "Yeni tüzük uygulansın" kararı sonrasında başlayan süreçte, Sav'ı MYK'ya almamış, 18 Aralık'ta toplanan olağanüstü kurultayda da PM dışında bırakarak Sav'ın "CHP'deki yönetimine" resmen son vermişti.

 

ak-parti.20110411225121.jpg
cp.jpg


mhp.20110411225157.jpg


sp.20110412024548.jpg

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153