banner171

Siyasete soyunan işadamları

Milletvekili aday listesinde AK Parti'den 9 CHP'den ise 5 işadamı siyasete soyundu

Siyasete soyunan işadamları

Milletvekili aday isimlerinin açıklanmasıyla oda ve borsa başkanlığı görevini yürütmüş, iş dünyasının önemeli isimleri de siyasete soyunması dikkat çekti. İş adamlarından 9'u AK Parti'den 4'ü de CHP'den seçime girecek.

TOBB yönetiminde görev alan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, AK Parti'nin listesinde Gaziantep'ten, TOBB Yönetim Kurulu üyelerinden Hüseyin Üzülmez de Konya'dan aday gösterildi.

TOKİ'nin 9 yıldır Başkanı olan Erdoğan Bayraktar, AK Parti'nin listesinde Trabzon'dan ikinci sıradan aday gösterildi.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da Ak Parti listesinde Çorum'dan birinci sıradan aday gösterildi.

CHP'DE 5 İŞ ADAMI

CHP'de işadamı sayısı az 4 oda başkanı aday oldu. 12 Haziran'daki seçimlerde CHP milletvekili listesinde ekonomi dünyasının aşina olduğu 3 isim dikkati çekti. Bu isimlerden ilki Ergenekon davası nedeniyle bir süre gözaltına alınan, tutuksuz yargılanan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün oldu. Aygün, Ankara'dan 3. sıradan aday gösterildi.

Halen milletvekili olan Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul'dan aday gösterildi. Bir diğer ünlü isim de 2002'de Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı da yapan Umut Oran oldu. Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Sakarya Ticaret Odası Başkanı Engin Koç ve Van Ticaret Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu da dikkat çekti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153