banner171

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı haklı buldu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy'e yönelik tepkisini haklı buldu

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı haklı buldu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan  Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e dönük sözlerine destek verdi. "Başbakan'ın tepkisi haklı" diyen CHP lideri, "Sarkozy'nin G-20 üyeliği dışında bir kimlikle Türkiye'ye gelmesini isterdik" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Afyon'a giderken yolda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, "Sarkozy'yi Fransa Cumhurbaşkanı olarak ağırlamak isterdik" tepkisini haklı bulduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Olması gereken bir tepkiydi. Sarkozy'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecine sıcak bakmadığını, engeller çıkardığını biliyoruz. Yasal değişiklikler de yapıldı Fransa'da biliyorsunuz. Sarkozy'nin Türkiye'ye daha sıcak bakmasını isterim. Türkiye'ye gelirken de G-20'nin bir üyesi olarak geliyor ama biz daha farklı bir kimlikle Türkiye'ye gelmesini, görüşmeler yapmasını, tarafları dinlemesini isterdik. Yani Sayın Başbakan'ın tepkisi haklı" diye konuştu.

KUZEY AFRİKA'DAKİ OLAYLAR

CHP liderine, "Libya ve Tunus'daki olaylar Türkiye'ye de sıçrar mı?" diye soruldu.

Türkiye'nin bölgedeki ülkelerden daha farklı bir durumda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Demokrasisi daha eski. Eğer baskı kurumsallaşmazsa, Türkiye'de bir sorun çıkmaz" yanıtını verdi.

DERSİM ARŞİVLERİ

Kılıçdaroğlu, Başbakan'a dönük, "Dersim arşivlerini aç" çağrısını da tekrarladı.

CHP lideri, "Başbakan'a yakışan 'belgeleri açıklarım' dediği zaman açıklamasıdır. Ama samimi söylüyorum açıklayamaz. Çünkü onun açıklayacak yüreği yok" dedi.

Amerika ve İngiltere örneklerini gösteren CHP lideri, devlet arşivlerinin belli bir süre sonra açıklanması gerektiğini savundu.

Arapça CHP

Kılıçdaroğlu, CHP'nin internet sitesinde yer alan Arapça çeviri bölümü hatırlatılarak, "Arapça ne mesaj veriyorsunuz" sorusu üzerine, "Demokrasi ve özgürlük" dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153