banner171

Paşaların Necdet Özel'den 'özel' ricası!

Genelkurmay'daki istifa depremine bir yeni iddia daha eklendi! Özel'in önünü bakın kim kesti?

Paşaların Necdet Özel'den 'özel' ricası!

Genelkurmay'ın Komuta Kademesi istifa etti. Bir tek Orgeneral Necdet Özel kaldı. Komutanların, Özel'e "TSK'yı boş bırakmayalım" dediği iddia edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner görev süresinin dolmasına iki yıl kala emekliye ayrıldı. Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanları da Yüksek Askeri Şura'dan önce görevinden ayrıldı. Geriye bir tek Jandarma Genel KomutanıOrgeneral Necdet Özel kaldı. Özel'in ayrılmaması farklı yorumlara neden oldu.

Bazı yayın organları, Özel'in Başbakan Erdoğan'a yakın bir isim olduğu için diğer komutanlarla birlikte hareket etmediğini iddia etti. Ancak Ankara kulislerinde dolaşan başka söylentiler de vardı.

Gazeteci Saygı Öztürk, kritik YAŞ öncesi Silahlı Kuvvetler'de yaşanan krizin perde arkasını kaleme aldı.

İşte Öztürk'ün kaleminden Ankara kulislerinde dolaşan iddialar;

"(...) Genelkurmay Başkanı'nın, üç Kuvvet Komutanı'nın birden ayrılmasının Türk silahlı kuvvetlerinde önemli bir boşluğa sebep olabileceği değerlendirilmiş, bu komutanlar Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel'e 'Sizin kalmanız gerekir. Silahlı Kuvvetlerimizi sahipsiz bırakamayız' demişler"

ÖZEL UZUN YILLAR GENELKURMAY'DA

Orgeneral Özel de, komutanlarla birlikte aldıkları karara göre hareket etmiş. Birden komutansız kalan hükümet de, bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması gereken Özel'i önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atadı, şimdi de Genelkurmay Başkanlığı'na getiriyor. Özel uzun yıllar Genelkurmay Başkanlığı yapacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153