banner171

Yeni eğitim ve öğretim yılında 'e-kitap'a geçeceğiz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Fatih Projesi kapsamında önümüzdeki yıl okullarda 'e-kitap'a geçeceklerini açıkladı. İhale sürecinin başlatıldığını belirten Başbakan, teknoloji ile donatılmış akıllı sınıflardan oluşan projenin 4 yıl içinde 81 ilde uygulanacağını anlattı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında 'e-kitap'a geçeceğiz

12 Haziran'daki genel seçimler kampanyası çerçevesinde ilk mitingi Bayburt'ta yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'daydı. Dört ilçede halka hitap eden Erdoğan, her gün neredeyse kendi ağırlıklarındaki çantaları taşımaktan bunalan öğrencilere müjde verdi. Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere 'e-kitap' vereceklerini belirten Erdoğan, "Artık kitaplardan sizi ayırıyoruz. Şimdi ne yapacağız? 'e-kitap'a geçiyoruz. Bu işin ihalesini gerçekleştiriyoruz. İnşallah 4 yıllık sürede 81 ilde tüm öğrencilerimiz 'e-kitapla' tanışacak." dedi.

İlk olarak Beykoz'da sahili dolduran kalabalığa seslenen Erdoğan, muhalefete yüklendi. Kılıçdaroğlu'na "Bir kaset skandalıyla genel başkanlığı kaptın, bununla yürüyorsun. Skandal olmasaydı hâlâ kuzu kuzu oturuyor olacaktın." göndermesinde bulunan Başbakan, CHP liderinin SSK genel müdürlüğü yaptığı dönemde hastane kuyruklarında vatandaşların inim inim inlediğini vurguladı. Erdoğan, ''Genel müdür olarak o zaman dönemin başbakanlarına bu milleti neden inim inim inletiyoruz demedin, neden yapamadın? Şimdi hastanelerde robotla ameliyat yapılıyor. Yaptığı tek şey ambalaj. Sen başarısız bir bürokrattın. Orada başarısız olan birine bu devlet nasıl emanet edilsin? Bunun söyledikleri Nasrettin Hoca gibi, göle maya çalmak. Ya tutarsa, diyor. Söylediklerine inanıyor musunuz? Sakın ha!" diye konuştu.

Erdoğan ikinci durağı Şile'de ise CHP'nin 2B arazileriyle ilgili düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü hatırlattı. Anamuhalefetin bu konuda her zaman hükümetin önünü kestiğini belirterek, şöyle konuştu: "Anayasa Mahkemesi'ne gidenler şimdi sıkılmadan diyorlar ki; bunu biz çözeriz. AYM'ye bu işi götürmek suretiyle önümüzü kestiniz, şimdi farklı şeyler uydurmak suretiyle yok bedava vereceğiz, yok rayiç bedel üzerinden vereceğiz diyorsunuz. Kimin malını kime vereceksin?Ben dobra dobra konuşuyorum. Kolundaki bileziği satarak İstanbul'da daire alanlar var, kalkıp diğerine de diyeceksin ki bedava vereceğim öyle mi? Biz oranın hakkı ne ise öyle vereceğiz."

'BENİM ADIM KEMAL' SÖZÜ KOPYA

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Benim adım Kemal' sloganının da 'kopya' olduğunu aktardı. Erdoğarn, "ABD'de John Kerry'nin propaganda kampanyasında 'Benim adım Kerry' diyormuş. Onu da oradan kopyalamış. Biz hiçbir zaman yabancı propagandist ekiplerle çalışmadık. Bizim her şeyimiz bu noktada yerli." şeklinde konuştu.

Yüzde 10 barajını kendilerinin getirmediğini, 16 aylık partiyken yüzde 34'le iktidar olduklarını da kaydeden Başbakan Erdoğan, "Şimdi çıkıp CHP barajı gündeme getiriyor. Sen iktidardın, sen niye kaldırmadın?" diye sordu. "BDP parti olarak ortaya çıksın, barajı aşsın. Ama bunlar bir etnik unsurun partisi, yapamazlar." tespitini yapan Erdoğan, AK Parti'nin ise Türkiye'nin partisi olduğunu kaydetti.

MHP'ye gönül vermiş ülkücü kardeşlerimi Bahçeli'nin bozkurtlarından ayırıyorum

Başbakan Erdoğan, miting konuşmalarında MHP lideri Devlet Bahçeli ile girdiği 'bozkurt' polemiğine de değindi. Bahçeli'nin 'ben bozkurtlarımı yürütürüm' dediğine işaret eden Erdoğan, "Ben MHP'ye gönül vermiş ülkücü kardeşlerimi Sayın Bahçeli'nin bozkurtlarından ayırıyorum. Çünkü onların konumu farklı." dedi. Düşüncelerini demokrasi içinde insanlara anlatmaya çalıştıklarını anlatan Erdoğan, bunu asla zora başvurarak yapmayacaklarını kaydetti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birileri bozkurtları ile yürüyormuş. Biz yaradılmışların en şereflisi olan halkımızla insanımızla yürüyoruz. Varsın Sayın Bahçeli bozkurtları ile kovalamaca oynasın. Biz demokratik parlamenter sistem içerisinde yürüyüşü mü yapacağız; yasal yaparız. Gösteri mi yapacağız; yasal yaparız. Biz gönüller almaya geldik. Biz gönüllere hitap etmeye geldik. Bizim farkımız bu. Onun için MHP, CHP, BDP'ye gönül verenlere söylüyorum. Kardeşliğin yanında olanları, sevginin yanında olanları hep birlikte AK Parti saflarına davet ediyoruz."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153