banner171

Cimbom, Karabük'ü Sneijder ile vurdu!

Lider Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda karşılaştığı Karabükspor'u 1-0 mağlup etti.

Cimbom, Karabük'ü Sneijder ile vurdu!
 Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor-Galatasaray maçı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Sarı-kırmızılı takıma 3 puanı getiren gol karşılaşmanın 52. dakikasında Hollandalı yıldız oyuncusu Wesley Sneijder'den geldi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada Galatasaray, rakibi önünde ilk yarıda zorlanırken, devre golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar, 52. dakikada Sneijder'in ayağından golü bularak, haftayı 3 puanla kapattı.

Ligde alt sıralardan kurtulma çabası veren Kardemir Karabükspor ise rakibi önünde ani ataklarla gol aradı ve ama bunu başaramadı. Karşılaşma boyunca rakibi önünde net bir gol pozisyonu bulamayan ev sahibi ekip maçtan da 1-0 mağlup ayrıldı.

Lider Galatasaray bu galibiyetin ardından ligde puanını 59'a yaptı ve maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Ev sahibi Karabükspor ise 34 puanda kaldı.

►CİMBOM KARABÜK'TE BÖYLE KAZANDI

Kardemir Karabükspor'u 1-0 yenen Galatasaray, rakibine karşı 6. galibiyetini elde etti.

Kırmızı-mavili ekiple bugünkü maçla 12. kez karşı karşıya gelen Galatasaray, Kardemir Karabükspor'a karşı deplasmanda yenilmezliğini de sürdürdü.

İki takım arasında yapılan diğer maçlardan ikisini Kardemir Karabükspor kazanırken, 4 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.
Kardemir Karabükspor, Galatasaray'ın 20 golüne, 9 golle yanıt verdi.

İstanbul'da yapılan sezonun ilk maçını Kardemir Karabükspor 3-1 kazanmıştı.

FATİH TERİM VE YARDIMCILARI TRİBÜNDEYDİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezalar nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yardımcı antrenörler Hasan Şaş ve Ümit Davala, karşılaşmayı şeref tribününde takip etti.

MAÇLAR
Galatasaray ile Kardemir Karabükspor arasında ligde yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
1993-1994:
Galatasaray-Kardemir Karabükspor: 0-0
Kardemir Karabükspor-Galatasaray: 0-0
1997-1998:
Galatasaray-Kardemir Karabükspor: 3-0
Kardemir Karabükspor-Galatasaray: 2-3
1998-1999:
Kardemir Karabükspor-Galatasaray: 0-3
Galatasaray-Kardemir Karabükspor: 2-0
2010-2011:
Kardemir Karabükspor-Galatasaray: 2-1
Galatasaray-Kardemir Karabükspor: 0-0
2011-2012:
Kardemir Karabükspor-Galatasaray: 1-1
Galatasaray-Kardemir Karabükspor: 5-1
2012-2013:
Galatasaray-Kardemir Karabükspor: 1-3
Kardemir Karabükspor-Galatasaray: 0-1

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
4. dakikada Kardemir Karabükspor'un atağında Lualua'nın ceza sahası dışından şutunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

15. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşta, Drogba'nın şutu açık farkla üstten auta çıktı.

16. dakikada Gökhan Zan'ın ceza sahasına gönderdiği topu göğsüyle yumuşatan Burak'ın şutundan önce araya giren Mabiala'nın müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.

20. dakikada Galatarasaray'ın sağ kanattan kullandığı taç atışında, Drogba topu kafayla arkaya aşırdı. Burak'ın kafayla vurduğu topu kaleci Bora kontrol etti.

21. dakikada ani gelişen sarı-kırmızılı takımın atağında Sneijder'in şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

26. dakikada Lualua'nın ara pasında ceza sahasına hareketlenen Gökhan'dan önce ceza alanını terk eden Muslera topu uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi.

27. dakikada sol kanatta topla buluşan Ahmet İlhan'ın bekletmeden yerden şutunda, topu Muslera yatarak kontrol etti.

33. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından yerden şutu, kaleci Bora'da kaldı.

38. dakikada Lualua'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Muslera topa sahip oldu.

41. dakikada Drogba'nın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Burak, kaleci Bora ile karşı karşıya kaldı. Burak'ın şutu, Bora'nın müdahalesiyle oyun alanına döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlikle tamamlandı.

52. dakikada Galatasaray, Sneijder'in attığı golle Karabük deplasmanında 1-0 öne geçti. Didier Drogba'nın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Sneijder, yerden düzgün vuruşla topu filelere gönderdi. 0 - 1

62. dakikada Lualua'nın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Gökhan Ünal'ın çektiği şut kaleci Fernando Muslera'nın kucağında kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

TERİM'İN YERİNE TAKIMIN BAŞINDA TAFFAREL YER ALDI

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, antrenörler Ümit Davala ve Hasan Şaş, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) verdiği ceza nedeniyle şeref tribününde yer aldı.

Geçen hafta sonunda İstanbul'da oynadığı Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderilen Terim ve yardımcıları Davala ile Şaş'a, PFDK'nın verdiği cezadan ilki Karabükspor karşılaşmasında uygulandı.
Terim ve yardımcıları, karşılaşmayı şeref tribünden takip etti. Galatasaray'ın başında teknik sorumlu olarak Cladiou Taffarel sahaya çıktı.

Galatasaray'da, Kardemir Karabükspor karşısında cezalı Sabri Sarıoğlu, Dany ve Amrabat'tan yoksun bir kadroyla mücadele etti.

Sarı-kırmızılı takımda Johan Elmander, Umut Bulut, ve Hakan Balta'nın yanı sıra Eray İşcan, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak ve Aydın Yılmaz yedekler arasında yer aldı.
Takvim

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2013, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153