banner171

Sultangazili Gençler Enez Kampı’nda

Sultangazili Gençler Enez Kampı’nda

Sultangazili Gençler Enez Kampı’nda
 Sultangazi Belediyesi üniversiteyi kazanan öğrencileri, Kuzey Ege’nin saklı incisi “Enez Gençlik Kampı” ile ödüllendirdi. 2015-2016 eğitim döneminde üniversiteyi kazanan öğrenciler, Enez Gençlik Kampı’nda pek çok aktiviteyle birlikte doğanın tadını çıkardı.
Sultangazi Belediyesi, başarılı öğrencileri bu yıl kültür gezileriyle ödüllendirdi. Okullarında başarılı olan ortaokul öğrencilerine Ege Bölgesi, lise öğrencilerine ise Saray Bosna turu düzenledi. Sultangazi Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencileri de unutmadı.

İlçede ikamet eden ve 2015-2016 eğitim döneminde üniversiteye kazanan öğrencileri, Kuzey Ege’nin saklı incisi “Enez Kampı” ile ödüllendirdi. Enez Kampı’nda gençler; eğitimden spora kadar pek çok aktiviteyle birlikte doğanın tadını çıkardı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Enez Kampı’nda gençleri yalnız bırakmadı. Gençlerle biraraya gelen Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi’nin eğitime ve gençlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Altunay, “Yaptığımız tüm çalışmalarda gençliği öncelikli hedef aldık. Spordan, kültür ve sanat etkinliklerine, sosyal tesislerden, gençlerin ilgi duyacağı farklı organizasyonlara kadar bir çok projeyi hayata geçirdik. Altında Sultangazi Belediyesi’nin imzasının yer aldığı tüm hizmet binalarında gençlerimizin ihtiyaç duyduğu mekanlar oluşturduk” diye konuştu.

Başkan Altunay, Enez Gençlik Kampı’nın geleneksel hale getirilerek her yıl düzenleneceğinin de müjdesini verdi. Konuşmasında gençliğin önemine de değinen Başkan Altunay, “Milletlerin bir medeniyet ve varlık olarak devamı, mevcut birikimin gelecek kuşaklara sağlıklı biçimde aktarılabilmesi ile mümkündür. Kendi kuşakları arasındaki kültür ve medeniyet iletişimini kopartan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur” diye konuştu.

“Bizim aradığımız gençlik, her gün değişen, popülizm karşısında şaşkına dönen, sosyal erozyona yenik düşen bir gençlik değildir”  diyen Başkan Altunay, “Gençlerimiz, dünyadaki her yeniliğe açık olsun. Ama zihinsel performansa bağlı olarak biçimlenen bir sorgulama mantığını da kendi düşünsel yapısı içinde gerçekleştirsin. Bu milleti binlerce yıldan beri bir arada ve ayakta tutan değerlerin de farkında olsun” dedi.

Enez Gençlik Kampı’nda; yüzme, masa tenisi, basketbol gibi çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra  çuval, yakar top, halat çekme gibi eğlenceli yarışmalar düzenlendi. Öte yandan gençlerin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sunmak amacıyla Mine İzgi, Dr. Şaban Kızıldağ, Bilal Eren, Mehtap Kayaoğlu gibi isimlerin katıldığı seminer programları da yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153