banner171

GOP'ta "On Line" uygulamalı Kültür Turları başlıyor...

İlklerin öncüsü Gaziosmanpaşa Belediyesi düzenli olarak sürdürdüğü İstanbul ve dışı illerdeki kültür turlarını çeşitlendirip, on line sistemle rezervasyon uygulaması başlattı. Artık Gaziosmanpaşalılar katılmak istedikleri kültür turlarına web üzerinden aynı havayolları, otobüs şirketlerinde olduğu gibi koltuk numarasına kadar seçip rezervasyon yaptırabilecek.

GOP'ta
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr Erhan Erol, kültür turlarının insanlarımızın bilgi dağarcıklarını genişletirken günümüze kadar ulaşan tarihi ve turistik değerlerimizi de yakından tanıyıp görme imkanını sağladığını belirterek, “Kültür turlarımızı yeni iller ekleyerek arttırmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız İstanbul içi turlarda yaşadıkları kentin önemli değerlerini tanıyorlar” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi 8,5 yıldan bu yana sürdürdüğü kültür turlarınında gezilen il sayısını Edirne, Bursa, Ankara, Çanakkale, Konya ve İstanbul içi olmak üzere 6’ya yükseltirken bu yıl ilk kez 31 Ekim tarihinden itibaren on line sisteme de geçiyor. Yeni sistemde Gaziosmanpaşalılar artık gitmek istedikleri kültür turuna web üzerinden sadece Gaziosmanpaşalıların katılmasını sağlama amacıyla TC kimlik nosu ile başvurabilecekler. Sistem sayesinde dresinden başvuruda www.gaziosmanpasa.bel.tr bulunanlar koltuk numaralarına kadar seçip rezervasyon yaptırabilecekler. Kültür turlarına ayrıca 444 0 467 nolu çağrı merkezinden ya da şahsen başvurdukları kentli servisinden de rezervasyon yaptırılabilecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi yetkilileri 31 Ekim’de başlayacak kültür turlarının Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri İstanbul içine olmak üzere, Salı günleri Edirne, Perşembe günleri Bursa ve Cumartesi günleri de Çanakkale, Konya ve Ankara’ya tur düzenleneceğini belirttiler. Yoğun talep nedeniyle sadece Gaziosmanpaşalıların başvurabileceği turlarda, aynı  güzergahlı geziye 1 defadan fazla katılınmayacak. Ancak isteyen vatandaşlar belirlenen 6 ildeki tüm turların tamamına birer kez olma kaydıyla katılma hakkına sahip olacaklar.   

Rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek Kültür Turlarında vatandaşlara ayrıca gittikleri yerlerle ilgili tanıtıcı broşürlerde hediye ediliyor.

Kültür Turlarındaki güzergahlar illere göre şöyle sıralanıyor;

EDİRNE; Edirne Ulu Camii, Arkeoloji ve Etnografya Müzeleri ( Selimiye Camii avlusunda bulunmaktadır), Arasta Çarşısı, Kırkpınar Güreş Alanı ve Balkan Şehitliği, Meriç kıyısı, Selimiye Camii, Muradiye Külliyesi ve Sağlık Müzesi.

BURSA; Muradiye Türbeleri, Orhan Gazi ve Osman Gazi, Okçu Baba, Ulu Camii, Yeşil Türbe, Emir Sultan Türbesi.

ANKARA; Anıtkabir, Ankara Kalesi, TBMM, Çankaya Yolu.

KONYA; Mevlana Hazretleri Türbesi, Konya Çarşısı.

ÇANAKKALE; Çanakkale Şehitliği.

TÜRBELER; Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri, Uzun Evliya, Kırklar Sultan, Akbabalar Türbesi, Yuşa Türbesi, Eyüp Sultan, Mehmet Tokadi Hazretleri, Fatih Camii ve Hırkai Şerif, Merkez Efendi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2012, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153