banner171

Haliç’e akın ettiler!

Vatandaşları da şaşırttı

Haliç’e akın ettiler!
 İSKİ tarafından 44 milyon TL harcanarak hayata geçirilen İstanbul Boğazı’ndan Haliç’e su aktarma projesi, kısa sürede olumlu etkilerini gösterdi. Su pompalanmaya başlayalı bir hafta olmasına rağmen Haliç’teki balık çeşitliliğinde artış var.
Pek balık çıkmadığı için oltacıların tercih etmediği Haliç sahili, Kurban Bayramı tatilinde balık tutmak isteyenlerle doldu taştı. Amatör balıkçılar sabahın erken saatlerinden itibaren ellerinde oltalarla Balat Sahili’ne koştu. 

Haliç’ten uzun zamandır çıkmayan lüfer ve kırlangıç balığının oltalara takılması vatandaşları da şaşırttı. Yaklaşık 8 yıldan beri Balat Sahili’nde balık avladığını belirten Atilla Hünsoy, ilk kez bu yıl Haliç’te lüfer balığı yakaladığını söyledi. Haliç’teki temizliğin yıllar geçtikçe daha belirgin bir hale geldiğini vurgulayan Atilla Hünsoy, “Gelecekte daha farklı, burada hiç görmediğimiz balıkların da yakalandığını görebileceğiz” ifadesini kullandı Serdar Özdemir adlı vatandaş ise “Havalar biraz daha soğursa sarıkanat ve lüfer sayısı daha da artacak” dedi. Bu arada, Haliç’e yoğun oltacı akınından sonra, Boğaz’daki gibi “sahil işgali” sorunu da ufukta göründü. Bilindiği gibi Boğaz’ın oltacıları yüzünden sahile yaklaşamayan vatandaşlar durumdan sık sık yakınıyordu...

‘İLK DEFA OLTAMA LÜFER GELDİ’

İstanbul Boğazı’ndan Haliç’e deniz suyu aktarma projesinin olumlu etkilerinin gözlendiğini vurgulayan Atilla Hünsoy, değişimi şöyle anlattı: “İlk kez burada lüfer yakaladım. Yakaladığımız balık çeşidinde ve sayısında belirgin bir artış var. Geçtiğimiz yıllarda nadiren çinekop ve sarıkanat da çıkıyordu. Şimdi, kıraça, istavrit, kefal, palamut gibi balıkları da görebiliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153