banner171

Recep Kırpat, belediye başkan aday adayı

Yıllardır Bayrampaşa siyasetinde önemli hizmetlerde bulunan genç ve tecrübeli isimlerden Recep KIRPAT, Bayrampaşa Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Recep Kırpat, belediye başkan aday adayı
 Beraberindeki 400 kişi ile birlikte ilçe binasına adeta çıkarma yapan KIRPAT, adaylık dosyasını ilçe başkanı Cemil YILDIZ'a teslim etti.

22 Ekim Salı günü Bayrampaşa için tarihi günlerden biri yaşandı. Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcılığı ve meclis üyeliği yapan, halen AK Parti il Genel Meclis Üyesi olan Recep KIRPAT 2014 Yerel seçimleri için Bayrampaşa'dan Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Bayrampaşa kaymakamlığı önünde kendisini destekleyen yaklaşık 400 kişi ile buluşup ilçe başkanlığına yürüyüş gerçekleştiren ve burada ilçe başkanı Cemil YILDIZ'a sevenlerinin tezahüratları eşliğinde adaylık dosyasını teslim eden KIRPAT, hizmet için yola çıkıyoruz dedi.
Adaylık başvurusu sırasında konuşan Recep KIRPAT, "Değerli arkadaşlarım. Benim bu önemli günümde yanımda olduğunuz için sizlere tek tek teşekkür ediyorum.
Yaklaşık 15 yıldan beri devam eden siyaset hayatımda AK Parti kurucu üyeliği, belediye başkan yardımcılığı, meclis üyeliği gibi birçok görev üstlendim. Bugüne kadar edindiğim tecrübelerle sizlere hizmet etmek için uğraştım. Bunun için bir süredir dostlarımla istişarelerde bulunuyorduk. Sizlerden aldığım destekle aday olmaya karar verdim ve şimdi de resmi müracaatımızı yapıyoruz. Ne mutlu bana ki; bu kadar sevenim beni böyle bir günde yalnız bırakmadı" diye konuştu.
KIRPAT'ın dosyasını teslim alan AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil YILDIZ da konuşmasında, Recep KIRPAT ile yıllardan beri devam eden mesailerinden bahsetti. YILDIZ, "Değerli arkadaşlar ve değerli misafirlerimiz, Recep kardeşimiz uzun yıllar beraber olduğum beraber mücadele ettiğim arkadaşlarımızdan bir tanesi. Kendisi hem belediyeciliği iyi bilen hem de partimizin diğer kademelerinde kurucu yönetici olarak çalışmış deneyimli, kendisini geliştirmiş bir arkadaşımız. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum dedi.
BAYRAMPAŞA'YA İNSAN MERKEZLİ, HİZMET ODAKLI ANLAYIŞ HÂKİM OLACAK
Recep KIRPAT, adaylık başvurusu sonrasında kendisi ile yaptığımız söyleşide; 1985 yılından beri havasını soluduğum Bayrampaşa' ya 10 yıl süre ile Başkan Yardımcısı olarak hizmet etme şerefinde bulundum. Bayrampaşa'yı her yönüyle tanıyan ve halkını seven bir kişi olarak ilçemizin kalite ve değerini arttırarak verimli projeleri ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Sabırla, fedakârlıkla halkımızdan aldığımız güç ve enerji ile çıktığım bu yolda meşaleyi teslim alarak Bayrampaşa halkını hizmet ışığıyla aydınlatacağım. İlçemizde yaşayan her insanımızın geleceğe umutla bakması için birçok sebep var. Ben de bu umut ve özgüveni arttırmak için bir sebep olacağım.
Geleceğe yönelik umudumuzu, iyimser beklentilerimizi, hayallerimizi ve heyecanımızı ilk günkü gibi muhafaza ettik, ediyoruz ve daha yapacağımız çok işimiz var bunun da bilincindeyiz.
Hayatın her alanında insanların gönlünü kırmadan ortak akıl, uzlaşma ve hoşgörü ile sorunları çözmenin bir hayat düsturu olduğu bilinci içinde siyaset yapacağım. İnsan merkezli, hizmet odaklı bir siyaset anlayışı ile hem teşkilatımızı hem de halkımızı kucaklayan; samimi, dürüst, güler yüzlü bir yönetici olarak Bayrampaşa'ya hizmet edeceğim. Dedi
KIRPAT süreç hakkındaki görüşlerini de Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın "Meselemiz birilerine makam kazandırmak değil, şehirlerimize hizmetkârları seçebilmektir. Şehirlerine, hemşerilerine en iyi hizmet verebilecek kimseyi aday olarak belirleyecek ve ilan edeceğiz. Bu noktada hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki, bu dava şahsi bir dava değildir. Çünkü bu dava, makam, mevki, rütbe davası değildir. Bu dava millete efendilik davası da değildir, millete hizmet davasıdır. İnanıyorum ki, en güvenilir, en liyakatli ve ehliyetli adaylarla 30 Mart'ta bir kez daha zaferi ülkemize, milletimize inşallah hediye edeceğiz." sözlerine atfensamimi bir şekilde değerlendirerekAday adaylığı demokratik bir süreçtir. Ben ve tüm aday adayı arkadaşlarım, aday kim olursa olsun, onun arkasında var gücümüzle çalışacağız. Çünkü bu bir makam davası değil bir hizmet davasıdır. Biz hep birlikte gücümüzü halkımızdan almaktayız. Halkla birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir iş yoktur.

İnandık, azmettik, çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.
Bize düşen gayret, samimiyet, ilkeli siyaset ve kararlılıktır. Dedi
RECEP KIRPAT KİMDİR?
14.08.1964 yılında Tekirdağ'da doğdu. İlkokulu Gaziosmanpaşa'da, Orta ve Lise tahsilini Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde, Lisans tahsilini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Aynı Üniversitede ''Konstrüksiyon ve Makine İmalatı'' dalında Yüksek Lisans yaptı. İş hayatıma özel sektörde 4 yıl yöneticilik yaparak başladı ve 1994 yılında mühendislik alanında kendi şirketini kurdu. Halen bu şirkette ticari faaliyetlerine devam etmektedir.
1998 yılında aktif siyasete atıldı. 1999 yılında meclis üyesi seçilerek, Bayrampaşa Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'nın kuruluşu aşamasında Kurucu İlçe Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak, Yerel Yönetimler ve Sosyal İşler Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu.
2004 yerel seçimlerinde tekrar meclis üyesi seçildi. Bayrampaşa Belediyesi'nde; Fen İşleri, Ulaşım, Temizlik, Plan-Proje ve Ruhsat denetim hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptı.
2007 yılı genel seçimlerinde Bayrampaşa SKM başkanlığı, 2011 yılı genel seçimlerinde 2. Bölge SKM Program Sorumlusu olarak görev yaptı. 2009 yılından itibaren İstanbul İl Genel Meclis Üyesi, Ak Parti Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. Bölge Sorumlusu olarak siyasi hayatına devam etmektedir.
Mimar ve Mühendisler Grubu'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Bayrampaşa Sağlık Hizmetleri Geliştirme Derneği'nde denetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Bayrampaşa Kızılay Üyeliği, Rumeli Türkleri Derneği Üyeliği, MİMDER Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve birçok sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlere devam etmektedir.
1985 yılından beri Bayrampaşa'da ikamet etmekte olup, evli ve üç çocuk babası olan Recep Kırpat, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153