banner171

Zinayı suç olmaktan kim çıkardı?

Zinanın suç olmaktan çıkarıldığı tarihin 1998 olmasına rağmen muhalefet partileri 2001 yılında kurulan AK Parti tarafından suç olmaktan çıkarıldığı iddiasında bulunuyorlar.

Zinayı suç olmaktan kim çıkardı?
 Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada geçmiş dönemde zinayı AK Parti hükümetinin suç olmaktan çıkardığını iddia etti. Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de başörtülü vekilleri eleştirirken aynı ifadeleri kullanmıştı.
Fakat ortada tarihi bir hata vardı. Zina yapan kadına suçu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 440'ıncı maddesi, Anayasa Mahkemesi tarafından 1998 yılında iptal edilmesine karşın, Erkeğe zinayı suç sayan 441'inci madde, daha önce iptal edilmişti. Bu kararla mevcut zina davaları düşmüş tutuklu sanıklar beraat etmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin erkeğin zinasından sonra, kadının zinasını da suç olmaktan çıkaran gerekçeli iptal kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle zina sadece Medeni Kanun çerçevesinde boşanma gerekçesi olarak sayılıyor.

AK Parti İktidara gelmesinin ardından hükümet yetkilileri zinanın tekrar suç sayılması için girişimlerde bulundu fakat, CHP'nin farklı şartlar sunmasından dolayı önerge meclise gelememişti.

Zinanın suç sayılamayacağı kararının verildiği tarihlerde ise 55. hükümet iktidarda bulunuyordu. Mesut Yılmaz'ın başbakanlığındaki 55. Hükümetin Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ise Işılay Saygın idi.Yenişafak 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153