banner171

Haliç’te haç yarışı!

Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü, Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

Haliç’te haç yarışı!
 Su üstündeki haça ilk ulaşan, Yunanistan’ın Dedeağaç kentinden İstanbul’a gelen 22 yaşındaki Kokinis oldu.
Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, Patrikhane’nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi’nde düzenlenen ayinde mum yakarak dua etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetilen ve 4 saat süren ayinde ilahiler okundu. ”Ayazma” adı verilen okunmuş suyun dağıtıldığı ayinin ardından, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde Fener İskelesi’ne doğru yürüdü.

Burada Bartholomeos’un denize attığı hacı çıkarmak için 23 kişi denize atladı. Su üstündeki haça ilk ulaşan Lukas Kokinis oldu.
Eline aldığı haçı öpen Kokinis, daha sonra haçı denize atlayan arkadaşlarına verdi. Bartholomeos, hacı kendisine getiren Kokinis’e ucunda haç bulunan altın kolye hediye ederek tebrik etti. Yunanistan’da çiftçilikle uğraştığını belirten Kokinis, İstanbul’a gelirken denizden hacı çıkarmayı hayal ettiğini, bunu başardığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Kokinis, barış ve kardeşlik mesajları verdi.AA

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2013, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153