banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Tanesi Kadın Kooperatifi 4 bin 187 kadına istihdam sağlıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Taneleri Kadın Kooperatifi’nin standı yoğun ilgi gördü.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Tanesi Kadın Kooperatifi 4 bin 187 kadına istihdam sağlıyor

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı’nda Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Taneleri Kadın Kooperatifi’nin standı yoğun ilgi gördü. Stantta, girişimci kadınların hazırlamış olduğu reçelden ekmeğe, pastadan cipslere birçok organik ürün sergileniyor.

Ulusal ve uluslararası birçok kuruluşun katıldığı aldığı 10. Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bu yıl Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin de yer aldığı fuarda, ilk defa bir belediye katılımcı olarak yer aldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Taneleri Kadın Kooperatifi’nin standında kadın girişimciler tarafından üretilen ekmek, pasta, makarna ve reçel gibi organik ürünler sergileniyor. 4 bin 187 kadına istihdam sağladığı belirtilen kooperatif, öğrencilerine ekmek, pasta, reçel ve cips gibi birçok ürünün yapılışına dair eğitim veriyor.

“100 ÇEŞİDE YAKIN ÜRÜNÜMÜZLE FUARDAYIZ”

Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Öğretmen Nuran Şahin, “Fuar, bizim için çok güzel başladı. Ürünlerimize yoğun bir ilgi var. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Taneleri Kadın Kooperatifi olarak burada bulunuyoruz. Belediye ile iş birliği yapan ilk kadın kooperatifiyiz. 100 çeşide yakın ürünümüz mevcut. Kadın Kooperatifi olarak ürettiğimiz ekmekten şerbete, cipse, gevreğe kadar her şey burada” şeklinde konuştu.

“VERDİĞİMİZ EĞİTİMLER İLE 4 BİN 187 KADINA İSTİHDAM SAĞLADIK”

Şahin, “Kooperatifimizde pasta eğitimi, ekmek eğitimi gibi eğitimler veriyoruz. Bunun yanı sıra reçel ve makarna eğitimlerimiz var. Aslında birçok ürünün yapılışıyla alakalı eğitimler veriyoruz. Verdiğimiz eğitimler sonucunda öğrencilerimize istihdam sağlıyoruz. 4 bin 187 kadınımızın ev ekonomisine katkı sağlamasına yardımcı oluyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153