banner171

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Depremzedeler İçin Atkı ve Bere Örüyor

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Depremzedeler İçin Atkı ve Bere Örüyor

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Depremzedeler İçin Atkı ve Bere Örüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesinin Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören kadın kursiyerler, ilçedeki gönüllülerle bir araya gelerek depremzedeler için yelek, atkı, eldiven, bere gibi kışlık kıyafetler örüyor. El emeği ürünlerine kendi el yazısıyla notlar da ekleyen kadınlar, soğuk kış şartlarında depremzedelere yardım elini uzatıyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli depremlerin ardından tüm yurtta afet bölgesine yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Depremzedelere destek olmak isteyen Gaziosmanpaşalı kadınlar da Gaziosmanpaşa Belediyesi Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya gelerek afet bölgesine göndermek üzere, yelek, atkı, eldiven, bere gibi kışlık kıyafetlerle oyuncak bebek örüyor. Kursiyerler ve gönüllüler göndermek üzere paketledikleri el emeği ürünlerine kendi el yazılarıyla notlar da ekliyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da merkeze gelerek hem çalışmaları inceledi hem de desteklerinden ötürü kadınlara teşekkür etti.

“ÜLKEMİZİN DÖRT BİR TARAFINDAKİ TÜM İNSANLARIMIZ O BÖLGEYE YARDIM ETMEK İÇİN YARIŞIYOR”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Orada insanlarımız bu sıkıntıları yaşarken Türk milleti olarak tek yürek, tek bilek olmanın gayretiyle, biz de ilk günden itibaren ilçemizde çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. Hanımlarımız her zaman olduğu gibi burada elinden gelen bütün imkanları seferber etmiş bir halde, ellerindeki tüm ürünleri imalata dönüştürmek için, depremzedelerimize kışlık giyecekler örmek için bir aradalar. Tabii ki bu ürünleri ulaştırmak, herkesin oradaki insanlara bir şekliyle dokunmasını sağlamak hepimizin görevidir. Ama şunu gördük ki, hem buradaki vatandaşlarımız hem ülkemizin dört bir tarafındaki tüm insanlarımız o bölgeye yardım etmek için yarışıyor. Kadınlar da bunların başında gidiyor. Biz de her bir gönüllü vatandaşımızın kendi yetenekleriyle, kendi elleriyle ürettikleri ürünleri deprem yerine ulaştırmak için buradayız” dedi.

“DUALARIMIZLA, HER ŞEYİMİZLE ONLARIN YANLARINDAYIZ”

Depremzedeler için yardıma geldiğini söyleyen Muzaffer Dalgıç, deprem bölgesinde oğlunun vatani görevini yerine getirdiği kaydederek, "Dualarımızla, her şeyimizle, elimizden ne geliyorsa, imkanlarımız neyse onların yanlarındayız. Yatağa yattığım zaman ben uzanıyorum ama benim oğlum uzanamıyor, onun gibi kaç bin kişi var orada. Hepsi için dualarımız onlarla" ifadelerini kullandı.

Giresun'da oturan ve İstanbul'a kızının yanına gelen 57 yaşındaki Zeynep Okumuş, “Depremzedelere, çocuklarına bere, atkı dokuyoruz. Biz de böyle yardım edebiliyoruz. Hem çok korktuk hem de çok üzüldük. O acıları onlarla bire bir yaşadık. Allah gidenlere cennetiyle mükafat versin. Kalanlara da acil şifa versin, bir an önce evlerini, yuvalarını kurmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinan ayvaz
Sinan ayvaz - 1 yıl Önce

başkanım kentsel dönüşümü baslatirsaniz güzel.olacak kaç yıldır var ama geldihiniz yok mevlana mahallesi

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153