banner171

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Abdest Dersi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a 'Ecevit'in ismini ağzına alırken abdes al' sözlerine, Bülent Arınç'tan cevap geldi...

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Abdest Dersi

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kılıçdaroğlu dedi ki, (Sayın Başbakan, Ecevit'in ismini ağzına alırken abdest al). Kılıçdaroğlu'nun ne İslam'dan ne de abdestten haberi var. Abdest, Kuran okunurken namaz kılınırken alınır" dedi.

Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki programından sonra Bursa'ya dönen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Kuba Camii'nde ikindi namazını kıldıktan sonra AK Parti Milletvekili Adayı Cafer Yıldız'ın seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Arınç, AK Parti olarak kişilerle uğraşmadıklarını, partilerin zihniyetleri ile uğraştıklarını ve onları eleştirdiklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Samsun'da yaptığı konuşmayı eleştiren Arınç şöyle konuştu: "Televizyonda tesadüfen izledim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında bir şey dikkatimi çekti. Bir afiş yapılmış, rahmetli Ecevit ayaklarını uzatmış olan Clinton'un yanında el pençe divan durmuş. 10 yıl sonra Sayın Başbakan, Obama ile aynı yerde görüşmüş ama o fotoğrafın tam tersi bir fotoğraf var. Ama bunu biz yapmadık. Aklı sıra Ecevit'i methedecek. Evet, Ecevit bir siyasetçiydi. Doğruları da vardı, yanlışları da vardı. Ama Kılıçdaroğlu dedi ki, (Sayın Başbakan, Ecevit'i eleştirirken, Ecevit'in ismini ağzına alırken abdest al). Bu gülünç bir durum. Kılıçdaroğlu'nun ne İslam'dan ne de abdestten haberi var. Abdest, Kuran okunurken namaz kılınırken alınır. Biz hazreti peygamberimizi anarken de (Yandım Allah) derken de abdest almayız. Fakat Kılıçdaroğlu böyle söylüyor. Güya Ecevit'i methedecek. Eee peki ne yapalım, alalım alacağız."

"LAİKLİK, DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ AK PARTİ GERÇEKLEŞTİRDİ"
Arınç, "Konuşmasında esip gürlüyor. (Benim partim geçmişine bağlı, Atatürk'ün partisidir. Benim partim CHP olmasaydı bugün 5 vakit ezan okunmazdı) diyor. 1932 ile 1950 tarihleri arasında tam 18 yıl bu ülkede ezan, okunması gerektiği gibi okunmadı. Ezan evrensel bir mesajdır. Bilali Habeş'ten beri (Allahü ekber) diye okunur. Ama 18 yıl bu ülkede, (Tanrı uludur) diye okundu. Bir şeyi över yada abartabilirsiniz ama yanlış yapamazsınız. Gerçek şu ki gerçek laiklik din ve vicdan özgürlüğü, ayrımcılık yapılmamasını AK Parti gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

"LAİKLİĞİ TARİF ETTİM, BAYKAL ELEŞTİRDİ"
"Ben Meclis başkanıyken, 2006 yılında yaptığım bir konuşma var" diyen Bülent Arınç, "(Laiklik din ve vicdan özgürlüğüdür. Laiklik din ve vicdan özgürlüğüne baskı demek değildir) dedim. Tarif ettim. CHP'nin o zamanki genel başkanı Baykal bana cevap verdi. (İran'da bir Ahmedinejad var. Türkiye'de de bir tane Bülendi Nejad) dedi. Ben Nejat mejat değilim. Benim adım Bülent Arınç. Çok şükür benim nejatlarda işim yok" diye konuştu.

"BOŞ VAATLERLER YALAN SÖYLEYECEK DURUMDA DEĞİLİZ"
Arınç, "Evrensel anlamda laiklikte kıyafete, ibadete, örgütlenmeye karışılmaz. Ama Türkiye'de başörtüsünden tutun da başında takke taşıyana (Rejim elden gitti) diye kıyameti kopardılar. Tüm bunlardan bu ülkeyi AK Parti kurtardı. Milliyetçilik kafatasçılıkla, ırkçılıkla olmaz. Biz boş vaatlerle sadece oy korkusuyla yalan üstüne yalan söyleyecek durumda değiliz" dedi.

Bülent Arınç, ALES sınavında hatalı soru kitapçığı dağıtılmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Konuyu sizden öğreniyorum. Bilmediğim konu hakkında yorum yapamam" dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153