banner171

Kariye Parkı’nda Binlerce Fatihli İftarını Açtı..

Belediyenin yeni yaptığı Kariye Parkı'nda binlerce Fatih'li iftarını birlikte açtı

Kariye Parkı’nda Binlerce Fatihli İftarını Açtı..

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, Fatih Belediyesi tarafından Edirnekapı Kariye Parkı'nda düzenlenen sokak iftarına katıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde yaklaşık 2 bin beş yüz kişi iftarını bir arada açtı. 

İftar saatinden bir süre önce başlatılan çalışmalarla Kariye Parkı'na 170 masa 1800 sandalye konuldu. Tek bir dağıtım noktası oluşturulan parkta iftar saatine yaklaşılırken mahalle halkının doldurduğu masalarda, bazı vatandaşlar kendi getirdiği yiyecekleri masada oturanlarla paylaştı. İftara 20 dakika kala TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir alana gelerek halkı selamladı. Kuzu, Bahçekapılı ve Demir, ezanın okunmasıyla iftarını vatandaşlarla birlikte yaptı.

İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, daha henüz açılışını dahi yapmadıkları yeni bitirdikleri Kariye Parkı'nda düzenledikleri bu iftara katılan vatandaşlara teşekkür etti. Demir, parkın çok güzel olması bir yana semt sakinlerinin sahiplenerek parkı canlandırmasından dolayı son derece mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Demir, sokak iftarlarının 2006 senesinde ilk olarak kendileri tarafından yayalaştırma çalışması yapılan Yedikule Gençağa Caddesi'nde başlattıklarını, şu anda tüm Türkiye'ye yayıldığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ramazan ayında Anadolu'daki kendi çocukluklarında yaşadıkları adetlerden bahseden Demir, "Annelerimiz pişirdiği yemeklerden az da olsa mutlaka komşulara gönderirdi. Aynı şekilde komşularımız da bize. Bir de bakardık sofralarımız çeşit çeşit yemekle donanırdı. Büyük şehirlerde bu adetler azaldı ve yok oldu. Biz de komşuluk ilişkilerinin gelişmesi ve çocuklarımızın gelecekte anlatacakları Ramazan anıları arasında yer alacağına inandığımız sokak iftarlarını başlattık ve devam ettiriyoruz." dedi. Başkan Mustafa Demir, her gün ilçenin farklı bir semtinde sokak iftarlarının devam edeceğini söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu da, bu tür organizasyonların insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı artırdığını belirterek, Fatih Belediyesi'nin daha önce çok kötü bir halde bulunan bu alana muhteşem bir park haline getirmesinden dolayı tebrik etti. Vatandaşlarla birlikte açık alanda yapılan bu tür iftarlarının Bereketli geçtiğini ifade eden Kuzu, sokak iftarlarının öncülüğünü gerçekleştiren Başkan Mustafa Demir'i de tebrik etti. Kuzu, Oruç tutmanın sadece aç kalmak demek olmadığını, her bir ibadetin karşılığında kazanılan sevapların belli olduğunu ancak, orucun karşılığında alınacak sevabın belli olmadığını belirterek, "Allah bu ibadet için geniş bir takdir alanı bırakmış. İleride bunu hep beraber göreceğiz." dedi. Burhan Kuzu, Büyükşehirlerde komşuluk ilişkilerinin bitmek üzere olduğuna dikkat çekerek, sokak ve parklarda yapılan bu iftarlarla belediyelerin yeni yetişen nesle ileride anlatabilecek hatıralar bıraktığını söyledi. Başta hükümetin olmak üzere Türkiye'de bir çok kuruluşun Afrika'ya yardım için çalışmalar başlattığını belirten Kuzu, bir yanda açlık ve sefalet varken diğer yanda ise isafın kol gezdiğine dikkat çekti. Kuzu, bu ülkenin vatandaşları olarak hepimizin israftan kaçınması gerektiğine vurguda bulundu.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı da yaptığı konuşmasında, "Birbirimizi ötekileştirmeden, kardeşçe yan yana, soframızı, ekmeğimizi paylaştık. Öncelikle bir Fatihli olarak böyle güzel bir parkı Fatihlilere hediye eden ve burada hep birlikte iftar yapmamıza vesile olan Başkan Mustafa Demir'e teşekkür ederim." dedi.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, kürsüye çıkarak vatandaşlarla Ramazan sohbeti gerçekleştirdi. Büyük bir ilgi ile takip edilen Hatipoğlu'nun sohbetinin sonunda Başkan Mustafa Demir tarafından kendisine teşekkür çiçeği verildi.

Açıkhava park ve sokak iftarları öncesinde başlayan Emre Ermiş ve ekibinin canlı olarak seslendirdiği tasavvuf müziği eserleri, iftar sonrasında da orucunu açan vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153