banner171

Nihat Hatipoğlu'ndan sosyal medya eleştirisi

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: 'Sosyal medya maalesef çirkin karakterler oluşturdu. Adresleri belli değil. İsimleri sahte. Hesapları sahte. Haber kolluyorlar. Herkese saldırıyorlar. Çocuk doğdu diye bir haber görseler; niye doğdum, ne işin var diyecekler...'

Nihat Hatipoğlu'ndan sosyal medya eleştirisi
 Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde "Bizler yoldan mı çıktık?" başlıklı bir yazı kaleme alarak, sosyal medya eleştirisinde bulundu. Yaşadığımız çağın, bir cinnet hali olduğunu söyleyen Nihat Hatipoğlu, şeytanın hiçbir zaman bu kadar mutlu olmadığını kaydetti.
İşte Hatipoğlu'nun yazısından ilgili bölümler: 

"Gazetelere bakmanız yeterli. Bir anne 11 yaşındaki oğlunu hastahanenin tuvaletinde boğuyor. Öldürüp bir kenara atılan genç kadın, parmaklarından teşhis edilmesin diye bilekleri kesiliyor. Liseli, 17 yaşındaki delikanlı neden yan baktın diye öldürüldü. Eşini sokak ortasında kesmek istedi. Millet seyretti. Dama çıkıp atlamak isteyen vatandaşa yerdekiler, "atla atla" dediler. 

Bu liste çok uzayabilir. Binlerce umut kırıcı, moral bozucu haber. Bir travma, bir cinnet hali gibi dengeler alt üst olmuş durumda. Aileler evlatlarını tanımıyor gibi.

"NEFSİNİN, EGOSUNUN VEYA KURGUSUNUN ESİRİ"

Herkes gergin. Kaşlar çatılmış halde. Yüzlerde gülümseme az. Adam hukukçu, mühendis, gazeteci, din adamı. Fark etmiyor. Sevmediği, istemediği, rakip gördüğü, hazmedemediği adamı lekelemek için hiçbir ahlaki fren tanımıyor. Ucuz iş yapıyor, saldırıyor. Lekeliyor. Yalan dolanı diline doluyor. Kafasında bir kurgusu var; onun peşinde. Rab, din, iman, vicdan, hesap, kitap, bunların hiçbiri umrunda değil. Çünkü şeytan ve nefis adamın dizginlerini eline geçirmiş. Adam nefsinin, egosunun veya kurgusunun esiri.

"SOSYAL MEDYADA KİMSENİN KİMSEYE SAYGISI YOK"

Sosyal medyada hakaret, kavga, kin, nefret, küfür, azgınlık, sapkınlık, hazımsızlık, bencillik, egoistlik, ilkesizlik, akılsızlık, vicdansızlık had safhada. Kimsenin emanı yok. Kimsenin kimseye saygısı yok. Kutuplar son derece sert. Tam bir hastalık hali. Normal değil. Hiçbiri normal değil. Yüzler gergin. Yumruklar sıkılmaya hazır. Yahu ne oluyor?

Elbette birini sevmeyebilir, birbirinizden haz almayabilirsiniz. Ama bu ne Allah aşkına! Babalar, anneler, eşler, iffetler ayaklar altına alınıyor. İftiralar, çamur atmalar, kavgalar, rövanşist saldırılar. Değer mi değer mi bütün bunlar.(...)

"SALDIRGANLAR..."

Sosyal medya maalesef çirkin karakterler oluşturdu. Adresleri belli değil. İsimleri sahte. Hesapları sahte. Haber kolluyorlar. Herkese saldırıyorlar. Çocuk doğdu diye bir haber görseler; niye doğdum, ne işin var diyecekler. Sanki doğan sabi, gırtlaklarındaki lokma olacak. O kadar benciller. Hazımsızlar. Kin dolular. Saldırganlar. Nereden çıktılar? Belli değil. Niye böyle oldular cevabı belirsiz.(...)

"SOSYAL MEDYAYI BİZİM GİBİ KULLANAN VAR MI?"

Başka ülkelerde de sosyal medya var. İletişim ağları var. Allah aşkına bunu bizim gibi kullananı var mı? Mümkün değil. Çünkü herkesin bir işi, uğraşı, saygısı, hedefi, dünyaya vereceği var.
Anlaşılan bu nesil böyle gidecek. Bu yeni bir durum. Birkaç yıl oldu böyle zehirlenmemiz. Acil çözüm lazım. Çünkü ileride sosyal medya çirkinliğinin başka türlü bir hesaplaşmaya dönüştüğünü görmeniz çok da sürpriz olmayacak. Tabii Allah korusun demek isterim.

Bari arkadan gelen genç nesilleri bunlara benzemese. Onları kurtarabilsek.

Tabii ki her zaman olduğu gibi edebiyle, vicdanı ve saygınlığıyla sosyal medyayı amacına uygun kullananlar bu tarifin ve tahrifin dışındadır. Onları tenzih ederiz."

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153