Erdoğan'dan 945 yıllık ağaca cansuyu

Siyaset 20.01.2016 - 01:01, Güncelleme: 20.01.2016 - 01:01 2595+ kez okundu.
 

Erdoğan'dan 945 yıllık ağaca cansuyu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'den getirilen 945 yıllık zeytin ağacını Antalya'daki Expo 2016 alanına dikti. Erdoğan'a törende maskotlar Ece ve Efe eşlik etti.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan'da Antalya'da açılacak olan "Çiçek ve Çocuk" temalı botanik dalındaki Expo 2016 alanında incelemelerde bulundu. Erdoğan ayrıca İzmir’in Ödemiş İlçesi Bademli’den getirilen 945 yaşındaki zeytin ağacının dikim törenine katıldı. Bakan Çelik tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hazırlıklara ilişkin bilgi verildi. Basına kapalı toplantıda fuara ilişkin bilgiler alan Erdoğan, ardından İzmir’in Ödemiş İlçesi Bademli’den getirilen 945 yaşındaki zeytin ağacının dikim törenine katıldı. MASKOTLAR ECE VE EFE EŞLİK ETTİ Ağaç dikim alanında Erdoğan, Expo 2016 Antalya’nın maskotları Ece ve Efe tarafından karşılandı. Bademli’de 1071 yılında dikilen ve Türkiye’nin en yaşlı zeytin ağacı olan çapı 2.55 metrelik zeytin ağacının dikimine dikimine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Böyle bir ağaç. İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz ve 2015 botanik bahçesinin en önemli zenginliklerinden olacak. Tarihi bugüne, bugünü de yarınlara ulaştıracak. Ya Allah Bismillah diyerek biz de toprağımızı atalım arkasından da cansuyunu." Erdoğan üzerinde, ’6 bin yıldır Anadolu topraklarında yetişen ve zeytin varlığı ile 1000 yıldır barış, sağlığı ve mutluluğu sembolize ediyor. Bolluk, bereket, mutluluk ve bilgelik sonsuza dek yeryüzünden eksik olmasın. Expo 2016 Antalya anısına bu zeytin ağacını dikiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ yazılı yaş kütüğüne pirinç tabelayı çaktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'den getirilen 945 yıllık zeytin ağacını Antalya'daki Expo 2016 alanına dikti. Erdoğan'a törende maskotlar Ece ve Efe eşlik etti.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan'da Antalya'da açılacak olan "Çiçek ve Çocuk" temalı botanik dalındaki Expo 2016 alanında incelemelerde bulundu. Erdoğan ayrıca İzmir’in Ödemiş İlçesi Bademli’den getirilen 945 yaşındaki zeytin ağacının dikim törenine katıldı.
Bakan Çelik tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hazırlıklara ilişkin bilgi verildi. Basına kapalı toplantıda fuara ilişkin bilgiler alan Erdoğan, ardından İzmir’in Ödemiş İlçesi Bademli’den getirilen 945 yaşındaki zeytin ağacının dikim törenine katıldı.

MASKOTLAR ECE VE EFE EŞLİK ETTİ

Ağaç dikim alanında Erdoğan, Expo 2016 Antalya’nın maskotları Ece ve Efe tarafından karşılandı.
Bademli’de 1071 yılında dikilen ve Türkiye’nin en yaşlı zeytin ağacı olan çapı 2.55 metrelik zeytin ağacının dikimine dikimine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
"Böyle bir ağaç. İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz ve 2015 botanik bahçesinin en önemli zenginliklerinden olacak. Tarihi bugüne, bugünü de yarınlara ulaştıracak. Ya Allah Bismillah diyerek biz de toprağımızı atalım arkasından da cansuyunu."

Erdoğan üzerinde, ’6 bin yıldır Anadolu topraklarında yetişen ve zeytin varlığı ile 1000 yıldır barış, sağlığı ve mutluluğu sembolize ediyor. Bolluk, bereket, mutluluk ve bilgelik sonsuza dek yeryüzünden eksik olmasın. Expo 2016 Antalya anısına bu zeytin ağacını dikiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ yazılı yaş kütüğüne pirinç tabelayı çaktı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.