IŞİD 3 bin yıllık kenti dozerlerle yıkıyor

Güncel 06.03.2015 - 12:45, Güncelleme: 06.03.2015 - 12:45 3551+ kez okundu.
 

IŞİD 3 bin yıllık kenti dozerlerle yıkıyor

Musul'daki tarihi heykelleri kırıp parçalayan IŞİD, 3 bin yıllık Süryani antik kenti Nimrud'u da dozerlerle yıkmaya başladı.
 Al Jazeera'ye konuşan Musullu kaynaklar, IŞİD üyelerinin öğleden sonra Musul'un 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Asur döneminden kalma 3 bin yıllık antik yerleşkeyi dozerle yıkmaya başladığını söyledi. 980'lerin sonunda Iraklı arkeologlar Nimrud'un altındaki bir mezarlarda altın ve mücevher bulmuştu. Bu kazıda bulunan altın ve mücevherler tarihte bir kazıda bulunan en büyük hazine.Nimrud'da kanatlı boğa figürleriyle lamaşsu olarak bilinen heykeller bulunuyor. Mezopotamya'daki Süryani kenti Nimrud, Kalah ve Kalhu olarak da biliniyor. Antik yerleşke 1800'lerin ortasındaki antik kazılarda ortaya çıkarılmıştı. Osmanlı'dan kalma camiyi havaya uçurdu Terör örgütü IŞİD Irak'ın Musul kentinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Hema Kado Camisi'ni havaya uçurdu. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'un batısına düşen ve Osmanlı döneminde yaptırılan cami, dün akşam IŞİD militanları tarafından patlayıcı madde ile havaya uçuruldu. Bu caminin içerisinde kime ait olduğunu bilmediğimiz bir türbe vardı. Musul halkı, her perşembe ve cuma günleri bu türbeyi ziyaret ederdi. Bu durumdan rahatsız olan teröristler, camiyi havaya uçurdu" dedi.
Musul'daki tarihi heykelleri kırıp parçalayan IŞİD, 3 bin yıllık Süryani antik kenti Nimrud'u da dozerlerle yıkmaya başladı.
 Al Jazeera'ye konuşan Musullu kaynaklar, IŞİD üyelerinin öğleden sonra Musul'un 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Asur döneminden kalma 3 bin yıllık antik yerleşkeyi dozerle yıkmaya başladığını söyledi.
980'lerin sonunda Iraklı arkeologlar Nimrud'un altındaki bir mezarlarda altın ve mücevher bulmuştu. Bu kazıda bulunan altın ve mücevherler tarihte bir kazıda bulunan en büyük hazine.Nimrud'da kanatlı boğa figürleriyle lamaşsu olarak bilinen heykeller bulunuyor. Mezopotamya'daki Süryani kenti Nimrud, Kalah ve Kalhu olarak da biliniyor. Antik yerleşke 1800'lerin ortasındaki antik kazılarda ortaya çıkarılmıştı.
Osmanlı'dan kalma camiyi havaya uçurdu

Terör örgütü IŞİD Irak'ın Musul kentinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Hema Kado Camisi'ni havaya uçurdu.
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'un batısına düşen ve Osmanlı döneminde yaptırılan cami, dün akşam IŞİD militanları tarafından patlayıcı madde ile havaya uçuruldu. Bu caminin içerisinde kime ait olduğunu bilmediğimiz bir türbe vardı. Musul halkı, her perşembe ve cuma günleri bu türbeyi ziyaret ederdi. Bu durumdan rahatsız olan teröristler, camiyi havaya uçurdu" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami chat islami sohbetler islami sohbet