KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

Güncel 06.07.2012 - 18:21, Güncelleme: 06.07.2012 - 18:21 2745+ kez okundu.
 

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM, KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarını açıkladı.
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden duyuruldu. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuçlara göre, en çok lisans mezunları için ayrılan kontenjanlar boş kaldı. Ortaöğretim mezunlarından tercih yapan aday sayısı 279 bin 448, kontenjan sayısı 2 bin 874, yerleşen aday sayısı 2 bin 865, boş kalan kontenjan sayısı 9; ön lisans mezunlarından tercih yapan aday sayısı 172 bin 379, kontenjan sayısı 4 bin 776, yerleşen aday sayısı 4 bin 650, boş kalan kontenjan sayısı 126; lisans mezunlarından tercih yapan aday sayısı 154 bin 157, kontenjan sayısı 9 bin 832, yerleşen aday sayısı 9 bin 432 ve boş kalan kontenjan sayısı ise 400 olarak belirlendi. SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
ÖSYM, KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarını açıkladı.
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden duyuruldu.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sonuçlara göre, en çok lisans mezunları için ayrılan kontenjanlar boş kaldı. Ortaöğretim mezunlarından tercih yapan aday sayısı 279 bin 448, kontenjan sayısı 2 bin 874, yerleşen aday sayısı 2 bin 865, boş kalan kontenjan sayısı 9; ön lisans mezunlarından tercih yapan aday sayısı 172 bin 379, kontenjan sayısı 4 bin 776, yerleşen aday sayısı 4 bin 650, boş kalan kontenjan sayısı 126; lisans mezunlarından tercih yapan aday sayısı 154 bin 157, kontenjan sayısı 9 bin 832, yerleşen aday sayısı 9 bin 432 ve boş kalan kontenjan sayısı ise 400 olarak belirlendi.


SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.