Vatan Partisi, HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvurdu!

Güncel 18.01.2016 - 17:47, Güncelleme: 18.01.2016 - 17:47 2013+ kez okundu.
 

Vatan Partisi, HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvurdu!

Vatan Partisi, HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvurdu!
 PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı'da yargılayan emekli hakim Mehmet Turgut Okyay HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a başvurdu. Abdullah Öcalan'ı yargılayan hakimden HDP kapatılsın başvurusu...Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Abdullah Öcalan'ı 1999'da İmralı'da yargılayan emekli hakim, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay HDP'nin kapatılması için harekete geçti. HDP'NİN KAPATILMASI İÇİN DAVA Okyay, Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca'ya HDP'nin kapatılması için resen dava açılması istemiyle dilekçesini sundu. BAŞVURUNUN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI Başvurunun ardından Yargıtay ana binası önünde basın açıklaması yapan Okyay şunları söyledi: 30 YILDIR ÜLKEMİZE KAN KUSTURDU “30 yıldır ülkemize kan kusturan, uyguladığı terör eylemleriyle can ve mal güvenliğimizi yok eden, okulları yakan, hastaneleri yıkan, insanlarımızı çocuk çoluk demeden katleden PKK'nın arkasında duran, onun emir ve direktifiyle hareket eden HDP'nin kapatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdik. DİLEKÇEMİZ İŞLEME KONULACAKTIR Dilekçemiz hiç şüpheniz olmasın işleme konulacaktır. Ülkenin birlik ve bütünlüğü için, Kürt ve Türk halkının mutluluğu için bu partinin zorunlu hale gelmiştir. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz. Kimseden de korkup çekinmiyoruz.” DAHA ÖNCE DE ÇAĞRI YAPILMIŞTI Parti daha önce de HDP'nin kapatılması çağrısı yapmıştı.
Vatan Partisi, HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvurdu!
 PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı'da yargılayan emekli hakim Mehmet Turgut Okyay HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a başvurdu.
Abdullah Öcalan'ı yargılayan hakimden HDP kapatılsın başvurusu...Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Abdullah Öcalan'ı 1999'da İmralı'da yargılayan emekli hakim, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay HDP'nin kapatılması için harekete geçti.

HDP'NİN KAPATILMASI İÇİN DAVA

Okyay, Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca'ya HDP'nin kapatılması için resen dava açılması istemiyle dilekçesini sundu.

BAŞVURUNUN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Başvurunun ardından Yargıtay ana binası önünde basın açıklaması yapan Okyay şunları söyledi:

30 YILDIR ÜLKEMİZE KAN KUSTURDU

“30 yıldır ülkemize kan kusturan, uyguladığı terör eylemleriyle can ve mal güvenliğimizi yok eden, okulları yakan, hastaneleri yıkan, insanlarımızı çocuk çoluk demeden katleden PKK'nın arkasında duran, onun emir ve direktifiyle hareket eden HDP'nin kapatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdik.

DİLEKÇEMİZ İŞLEME KONULACAKTIR

Dilekçemiz hiç şüpheniz olmasın işleme konulacaktır. Ülkenin birlik ve bütünlüğü için, Kürt ve Türk halkının mutluluğu için bu partinin zorunlu hale gelmiştir. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz. Kimseden de korkup çekinmiyoruz.”

DAHA ÖNCE DE ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Parti daha önce de HDP'nin kapatılması çağrısı yapmıştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.