banner171

AK Parti'den iki türbanlı aday

AK Parti Antalya ve Diyarbakır'da iki türbanlı aday gösterdi

AK Parti'den iki türbanlı aday

Türbanlı milletvekili adayı gösterip göstermeyeceği merak edilen AK Parti'nin tavrı listelerin YSK'ya teslim edilmesiyle ortaya çıktı.

AK Parti yönetimi iki türbanlı adayı Meclis'e soklak istiyor ama sıralamadaki yerleri hiç de iç açıcı değil. Adaylardan birisi öğretmen ve sınıfa başını açarak giriyor. 

ANTALYA 13. SIRA

AK Parti, milletvekili listesinde türbanlı bir adaya da yer verdi. Antalya'da 13. sıradan Gülderen Gültekin'i (öğretmen) milletvekili adayı gösterdi.

Gülderen Gültekin; Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, evli ve 2 çocuk annesi...

Gültekin, 74 milletvekili aday adayı için yapılan temayül yoklamasında 17'nci sırada yer almıştı. Antalya bu seçimde 14 milletvekili çıkaracak.

LİSTEDE OLMAK BİLE ÇOK ÖNEMLİ

Gültekin, "Benim için listenin sonlarında gösterilmek sürpriz oldu. Daha önlerden bir sıra bekliyordum. Ancak 80 kişinin başvuru yaptığı Antalya'da başörtülü adayları temsilen listede olmak bile çok önemli" yorumunu yaptı. Gayretle AK Parti'nin başarısı için çalışacağını ifade eden Gülderen Gültekin, "Sonda veya başta olmaktan ziyade listede olmak önemli." diye konuştu.

DİYARBAKIR

Bir başka başörtülü aday ise Diyarbakır'da 6. sıradan aday gösterilen Oya Eronat. Eronat askeri aracın geçisi sırasında bir dershanede meydana gelen patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden birinin annesi..

Diyarbakır'ın milletvekili kontenjanı 11 olarak açıklanmıştı

İki adayın da seçilme şansları düşük görünüyor



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153