banner171

Erdoğan'dan Gandi'ye adam öldürme cevabı

Başbakan Erdoğan'dan askerliği adam öldürme sanatı olarak gören Kılıçdaroğlu'na cevap

Erdoğan'dan Gandi'ye adam öldürme cevabı

Askerlikle ilgili Kılıçdaroğlu'nun sözleri Ankara'nın yeni polemik konsu oldu. "15 ayını, insan öldürme sanatı üzerinde mi eğiteceksin?" diyen Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan, "Bir siyasi lider bu ifadeleri kullandıysa bana şaşırmak düşer" sözleriyle hedef aldı.

TÜSİAD'ın Anayasa çalışmasını AK Parti'nin siparişi olduğunu iddia eden Bahçeli'ye de Erdoğan, TÜSİAD'ın benzer çalışmaları AK Parti yokken de yaptığını hatırlatarak cevap verdi. 

Başbakan Erdoğan Irak'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin konulara değindi. Irak'ta yapacağı temaslar hakkında bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın özgürlüğünün kısıtlandığına yönelik dünya kamuoyunda endişelerin büyüdüğünü söyleyen gazeteciye Erdoğan, "Ben yargıya müdahale yetkisinde değilim" sözleriyle cevap verdi:

YARGIYA MÜDAHALE EDEMEM

"Bir defa Türkiye’deki şu anda yasama yürütme yargı organları tarafından nasıl işlediği malumdur. Bunlar yeni uygulamalar değil. AB bu konuda şöyle bir beyanda bulunmuş. Biz bunları duyarız ama her ülkenin kendine has şartları var. AB üyesi ülkelerde neyin nasıl çalıştığını görüyoruz. AB lütfen Bulgaristan’daki Yunanistan’daki uygulamaları görsün.

Onların çok ilerisine geçerek attığımız örnek adımlar var. Bunları kimse görmüyor. Yargı bir adım atmış. Bu adım yürütme olarak bizi ilgilendiren bir adım değil. Bunun bağlantıları nelerdir, nasıl oldu da böyle bir yayın evine matbaaya yargı gidip de orada bir inceleme yapılması kararını aldı? Bunun hangimiz biliyoruz? Ben bilmiyorum. Sizler biliyorsanız onları açıklayın. Savcılık burada bir karar vermiş. Kendisine göre belki de bir belgeyi araştırıyor. Bunu ben bilemem. Sizin bildikleriniz varsa onları açıklayın. Ben yargıya müdahale yetkisinde değilim."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'askerlik adam öldürme sanatı' sözlerini hatırlattı. Kısa bir süre duraksayan ve oldukça şaşıran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

EĞİTİMİ ALMAMIŞ OLANLARIN NASIL ADAM ÖLDÜRDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ

"Bir siyasi lider bu ifadeleri kullandıysa bana şaşırmak düşer. Askere giden herkes adam öldürme sanatını öğrenmek için mi gidiyor. Adamı öldürmek için de özel bir eğitimden geçmeye gerek yok. Hiç bu eğitimi almamış olanların da nasıl adam öldürdüğünü görüyoruz. Böyle bir söz söylenmişse çok yakışıksız. Bir siyasi, parti başkanına bu sözleri söylemek yakışmıyor."

BAHÇELİ'NİN DEVLETİ YÖNETME DERDİ YOK

TÜSİAD'ın anayasa taslağıyla ilgili Bahçeli'nin AK Parti'yi suçlamasına anlam veremeyen Erdoğan, geçmişteki benzer çalışmaları hatırlatarak cevap verdi:

"Geçmişte buna benzer TÜSİAD çalışmalar yaptı. AK Parti ortada yok ken de bu tür çalışmalar vardı. Bahçeli'nin Devleti yönetmek gibi derdi yok. Neler aksıyor nasıl aşarız diye bir derdi yok. Sorduğunuz zaman Anayasa 'hazır' diyor, hazır ise açıklarsın. Neyi uzlaşıp ta ülkemizde neyi yapacağız. Onun için başımızın çaresine bakıyoruz."

ESAD'A REFORM ÇAĞRISI

Suriye'deki olaylarla ilgili Esad ile iki kez görüştüğünü belirten Erdoğan, Suriye liderine halkın taleplerine kulak ver çağrısı yaptığını söyledi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Esad ile iki kez görüştüm. Halkın reforma ilişkin on yılların talepleri var. 'Halkın taleplerine olumlu cevaplar verirseniz Suriye'deki sıkıntıları aşmanızı sağlayacaktır' diye tavsiyede bulunduk. Temennimiz odur ki Libya'da olduğu gibi derinden üzecek gelişmeler yaşanmasın. "

ARAP BİRLİĞİ VE İSLAM KONFERANSI'NI DA SÜRECE DAHİL ETTİK

Libya'da taraflara silah doğrultmayacaklarını bir kez daha vurgulayan Erdoğan, Fransa'nın devre dışı kaldığını söyleyerek süreçle ilgili şunları söyledi:

"Biz taraflara silah ile mermi yağdıran bir ülke olmayacağız dedik. Arap Birliği ve İslam Konferansı'nın olması gerektiğini söyledik. Bu görüşümüz kabul oldu. Dışişleri Bakanı Londra'da yeni süreci görme fırsatımz olacak Artık Paris'te başlatılmak istenen süreç NATO'ya geçti."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153