banner171

Erdoğan'ı YAŞ'ta susturdular iddiası

Krizle başlayan YAŞ toplantısı hakkında ilginç bir iddia var! Toplantının kısa sürme nedeni komutanların Erdoğan'a tepkisi olmuş...

Erdoğan'ı YAŞ'ta susturdular iddiası

Gündemi değiştiren YAŞ toplantısı hakkında ilginç iddialar var! Çakmak Salonu'nda yapılan toplantının basına yansıdığı gibi 1 saat değil, tam 28 dakika sürdüğü iddia edildi.

Toplantı salonunu da ilk terk edenin Başbakan Erdoğan olduğu ileri sürüldü. Sebebi ise, komutanların Erdoğan'a yönelik sert sözleri.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, her Yüksek Askeri Şura toplantısının ilk günü yapılan Anıtkabir ziyareti bu yıl da planlandığı üzere gerçekleştirildi. Ziyaret saati açıklanan programda 11.55 olarak görünüyordu ancak karargahtan gelen telefon üzerine ziyaretin 11:00'de yapılacağı bildirildi.

28 DAKİKADA NELER OLDU?

Aydınlık'ta yer alan iddiaya göre, komutanlar Başbakan'ı konuşturmadı. Özellikle iki komutan tutuklu generallerin durumu hakkında sert konuştu. Erdoğan bu sözlerden oldukça rahatsız oldu.

Diğer toplantılarda olduğu gibi YAŞ'ın gündemine ilişkin sunumu Genelkurmay Başkanı'nın yapması gerekiyordu. Fakat bu yıl öyle olmadı. Hal böyle olunca hiç bir komutan YAŞ'ın gündemine ilişkin konuşmak istemedi. İlk gün TSK'nın komutan kademesine ait atamaların konuşulması gerekirken, sert sözler nedeniyle Başbakan Erdoğan toplantıyı erken bitirdi.

'ÖZEL' İLE ÖZEL ZİRVE

11:55'te yapılması gereken Anıtkabir ziyaret bu yüzden daha önce gerçekleşti. Anıtkabir ziyaretinin ardından Erdoğan karargaha geri dönmedi ve Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti. Konuta saat 14:00'te Orgeneral Necdet Özel gitti. Görüşme iki saate yakın sürdü. Özel ile Erdoğan arasındaki sürpriz görüşme Başbakan'ın resmi programında yer almıyordu. Özel, görüşmeden sonra karargaha döndü.

İkinci gün çalışmalarını sürdüren Yüksek Askeri Şura toplantısı saat 08:45'te Genelkurmay Karargahı'nda başladı. Başbakan Erdoğan 13.55'te toplantıdan ayrılarak Başbakanlık Merkez Binası'na geçti.

İKİNCİ GÜN ÇALIŞMALARINDA NELER OLDU?

YAŞ'ın ikinci gün çalışmalarının yapıldığı toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emekililik işlemleri ele alındı. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendirildi.

YENİ BİR ZİRVE Mİ?

YAŞ, toplantısında alınan kararların yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Bu arada İstanbul'da bulunan Abdullah Gül, Ankara'ya gitti. Cumhurbaşkanı'nın Ankara'ya dönüşü "YAŞ'la ilgili yeni bir zirve mi var?" sorusunu beraberinde getirdi. Ancak bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153