banner171

Türk halkı bir kez daha referanduma gidecek!

Türk-İngiliz Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

Türk halkı bir kez daha referanduma gidecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İngiliz Konseyi toplantısına girmeden önce medyanın sorularını yanıtladı. Erdoğan yeni anayasa tartışmaları ile ilgili değerlendirme yaparken, 'başkanlık sistemi' ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Erdoğan başkanlık sistemi için referanduma gidileceğini açıkladı.

Toplantıda yaptığı konuşmada da Türkiye'nin ekonomik açıdan gelişme kaydettiğini ifade eden Başbakan, AK Parti iktidarı ile gelinen noktaya dikkat çekti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"2010 ortalamasına baktığımız zaman, ortalaması itibarıyla 8.9 oranında bir büyümeyi Türkiye olarak yakaladık. Türkiye adete bir çekim alanı haline geldi.

Bunlar durup dururken olmadı. İki sır kelime var... Birincisi güven, diğeri istikrar... Güven ortamını ve istikrarı sağladığımız için uluslararası sermaye bize geliyor. İnanıyorum daha da ileride bu daha da artacak.

Biz göreve geldiğimizde Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu, bizim göreve gelmemizin ardından 29 milyon oldu. Bizim ısrarla üzerinde durduğumuz konu, Türkiye artık gündemi belirlenen bir ülke değil. Türkiye artık dünya gündeminde gündem belirleyen ülkeler arasında yer almış durumdadır.

Göreve gelmeden önce Türkiye'nin İMKB'deki endeksi 11 bindi, göreve gelmemizin ardından 64 bine çıkmış durumda. Devletin borçlanma faizi yüzde 64'tü... Ama şuanda borçlanma faizi yüzde 6,8... Bir başka önemli örnek, inşaat sektörü de Türkiye'nin sıçrama tahtası oldu.

Seçim yılına rağmen seçim bütçesi yapmadık ve çöküşe fırsat vermedik. Biz iktidarımız döneminde erken seçime hiç fırsat vermedik. Bu istikrarsızlıktır. Şimdi de zamanında seçimi yapacağız.

Bir diğer önemli adım da Türkiye'nin yol medeniyettir anlayışıyla çıktığımız yolda, 8 yıl içerisinde 13 bin 600 km duble yol sığdırdık. Şimdi 2023 bizim için önemli bir dönüm noktası... Buraya giderken bir 15 bin km daha duble yol yapacağız. Türkiye'nin 45 noktasına uçaklarımız uçabiliyor. Biz gelmeden önce bu yoktu. Biz hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Yolcu sayısında da artışlar oldu"


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153