banner171

Şike soruşturması G.Saray'a mı uzandı?

3 Temmuz Pazar günü başlatılan 'Futbolda şike soruşturması' Galatasaray Kulübü'ne de sıçradı

Şike soruşturması G.Saray'a mı uzandı?

3 Temmuz Pazar günü başlatılan 'Futbolda şike soruşturması' Galatasaray Kulübü'ne de sıçradı. Savcı Mehmet Berk'in talimatıyla polisler Florya Metin Oktay Tesisleri'nde arama yaptı. Ancak sarı kırmızılı yönetim arama iddiasını reddetti.

Geçen sezon Trabzonspor'un 1-0 kazandığı Galatasaray-Trabzon maçının inceleme altına alındığı gelen haberler arasında. Yine evine aranan yönetici Bülent Tulun, 2006 sezonunda Galatasaray Kulübü’nde Sportif Direktör olarak görev yapıyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturması kapsamında arama yapmak için sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Ancak buradaki tadilat nedeniyle belgelerin TT Arena Stadı'nda olduğunu öğrenen polis ekipleri arama yapmak üzere stada gitti. Ayrıca Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un evinde de arama yapıldı.

"TULUN TANIK SIFATIYLA BİLGİ VERDİ" AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, sportif koordinatör Bülent Tulun'un, 2007 yılına ait, kulübün iç işlerine ilişkin yazılmış olan mektup niteliğindeki bir belgeyle ilgili olarak güvenlik güçlerine tanık sıfatıyla bilgi verdiğini açıkladı.

ARAMA DEĞİL BİRARAYA GELME

Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı kulübün Metin Oktay Tesisleri'nde arama yapıldığına dair haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya Tesisleri'nde emniyet mensuplarıyla bir araya gelmiştir.''

Sabahın erken saatlerinde gelen üç ayrı ekip aramalarını sürdürüyor. Polis tesislerde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

2006 YILINDA GALATASARAY DENİZLİ'YE TEŞVİK PİRİMİ GÖNDERDİ İDDİASI

Aramanın 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği 1-1'lik Denizlispor maçı ile ilgili olduğu iddia ediliyor. O sezon şampiyon olan Galatasaray Kulübü'nün bu maça teşvik primi gönderdiği iddiaları gündeme gelmişti.

TAHİR KUM'UN AÇIKLAMALARI

Önceki gün bu konu hakkında ifade veren gazeteci Tahir Kum, elinde teşvik primi ile ilgili Fenerbahçe Kulübü içindeki yazışmaların olduğu gerekirse bunları savcılığa verebileceğini ifade etmişti... İşte bu açıklamalar sonrası Savcı Berk operasyon için düğmeye bastı. 

YILDIRIM DENİZLİ MAÇI İÇİN İDDİALI KONUŞMUŞTU

Yine Aziz Yıldırım Haziran ayında bin sohbet toplantısında Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği bu maçla ilgili "Denizli şike yaptı.. Bunu çok iddialı söylüyorum.. Eğer inanmayan varsa, isteyene bu şikeyi kanıtlarım" sözleri konuşulmuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153