banner171

İşte TSK'nın yeni komuta kademesi

Yüksek Askeri Şura'nın üçüncü gününde yapılan toplantıda komuta kademesi belli oldu

İşte TSK'nın yeni komuta kademesi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesi 3 gün süren Yüksek Askeri Şûra toplantısının ardından belirlendi.

Tıkla! TSK'nın yeni komutanlarını tanı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Hayri Kıvrıkoğlu getirildi

Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Bekir Kalyoncu getirildi.

Korgeneral Mehmet Erten'in rütbesi orgeneralliğe yükseltilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi.

Org. Necdet Özel'in asaleten Genelkurmay Başkanlığı'na atanması için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor

Harp Akademileri Komutanlığı'na Aslan Güner atandı.

Erzincan iddianamesinde adı geçen ve hükümetle kavgalı olduğu iddia edilen Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Org. Saldıray Berk emekliliğini istedi.

Org. Berk'in yerine 'İnternet Andıcı' soruşturması kapsamında savcının hakkında yakalama kararı talep ettiği Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler getirildi. 1. Ordu Komutanlığı'na Org. Yalçın Ataman getirildi.

Terfisi gelen 14 tutuklu generalin görev süresi uzatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YAŞ kararlarını onayladığını belirterek atanan isimleri, Çankaya Köşkü önünde bekleyen gazetecilere açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığına atanmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini, bunun ayrı bir prosedür olduğunu belirterek, ''Orada bir sorun yok zaten bellidir'' dedi.

ÖZEL'İN PROSEDÜRÜ AYRI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı kararnameler, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklandı. Sever, gazetecilerin Genelkurmay Başkanlığına bu görevi vekaleten yürüten Orgeneral Necdet Özel'in getirilip getirilmediğinin sorulması üzerine, ''Genelkurmay Başkanının atamasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı beklenmektedir, orada bir sorun yok zaten bellidir. Onun ayrı bir prosedürü vardır, o işlemektedir. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra o buraya gelecek, onun ayrı bir prosedürde işleyecek'' dedi. 

TUTUKLU SUBAYLARIN GÖREV SÜRESİ UZATILDI

''Bazı davalardan yargılamaları devam eden ve YAŞ'ta terfileri görüşülen 14 generalin durumunun'' sorulması üzerine de Sever, 14 generalin görev sürelerinin 1 yıl uzatıldığını belirterek, ''14 General için 1 yıl temdit'' dedi.

49 ALBAY GENERAL VE AMİRAL OLDU

Yüksek Askeri Şura'da, 36 general ve amiral bir üst rütbeye, 49 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken, 49 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Yüksek Askeri Şura'nın bugün tamamlanan toplantısında, general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karar bağlandı.

Buna göre, 30 Ağustos 2011 tarihinden geçerli olmak üzere 36 general ve amiral bir üst rütbeye, 49 albay ise general ve amiralliğe yükseltilerken, 49 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 37 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurdukları için 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren emekliye ayrıldı.

Açıklamada bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ailelerine hayırlı olması dilendi.

Açıklamada ayrıca, ''Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerinin tamamlayarak 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren görevden ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza da fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz'' ifadesine yer verildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153