banner171

Eyüp'te 21 Mahallede 21 İftar

Eyüp Belediyesi, Ramazan süresince 21 mahallede ve her gün Eyüp Sultan Camii'nin arkasındaki tarihi Cülus Yolu'nda açık hava iftarları düzenliyor

Eyüp'te 21 Mahallede 21 İftar

Eyüp Belediyesi, Ramazan süresince 21 mahallede ve her gün Eyüp Sultan  Camii'nin arkasındaki tarihi Cülus Yolu'nda açık hava iftarları düzenliyor.

Ramazan 'ın üçüncü günü Başkan Kavuncu, Silahtarağa ve Sakarya Mahallesi sakinleri ile yeni düzenlenen Silahtarağa Kapalı Pazar yerinde vatandaşlar biraya geldi. Silahtarağa Mahallesi Kapalı Pazaryeri 'nde gerçekleştirilen iftar programı öncesi Başkan Kavuncu, Eyüp Sultan  Meydanı, Fahri Korutürk Caddesi ve Tarihi Cülus Yolu'nu gezdi. Restoranları ve otelleri denetleyen Başkan vatandaşlarla sohbet etti.

Belediyenin iftar yemeğine, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu,Ak Parti  ilçe Başkanı Seçkin Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Başkan Kavuncu, "On bir ayın Sultanı Ramazan  birlik ve beraberliğinin en güzel göstergesi sofralarında dargınlıklar bitiyor, herkes sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde aynı somunu paylaşıyor. Geleneksel Ramazan  günlerindeki coşkuyu, canlılığı Eyüp'te yeniden yaşatmak için etkinlikler düzenliyoruz. Umarım halkımız da memnun olur" dedi.

İftar programında Kuran'ı Kerim ve ezanın okunmasından sonra Hacivat ve Karagöz gösterisi yapıldı. Ortaoyunu'ndan seçmelerin sergilendiği, kukla gösterilerinin yapıldığı programda, tasavvuf müziğinin en güzel örnekleri seslendirildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153