banner171

Ali Sami Yen arazisine dev proje

Ali Sami Yen Stadyumu'nun arazisine Torunlar-Aşcıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile 1 milyar TL tutarında rezidans ve ofis yapılacak.

Ali Sami Yen arazisine dev proje

Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde gerçekleştirilecek proje, bugün düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Projeye göre, Ali Sami Yen Stadyumu arazine yatırım tutarı 1 milyar TL olan rezidans ve ofis inşa edilecek.
Aga Khan Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. Mecidiyeköy'e modern bir kent meydanı kazandıracak proje, yeşil alanlarının yoğunluğuyla da dikkat çekiyor. Proje, İstanbul'un en merkezi lokasyonlarından Mecidiyeköy'e modern bir kent meydanı kazandırma iddiasında. Torunlar-Aşcıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile hayata geçirilecek projenin satışlarına Mayıs ayında başlanacak. Toplam 1 milyar TL yatırım tutarına sahip projenin 2014'te tamamlanması hedefleniyor.

Üç otopark katı ile 200 bin metrekare üzeri inşaat alanına sahip 3 bloktan oluşan projenin 2 bloğu 43 katlı rezidans, 1 bloku ise 39 katlı A sınıfı ofisten oluşuyor. Araziye farklı konumlarla yerleştirilen bloklar, bitkilerin güneşe doğru yönlenmesi anlamına da gelen "tropizm" yorumundan esinlenerek tasarlandı. Bu tasarım sayesinde üç blokun tüm cepheleri, başta İstanbul Boğazı olmak üzere Marmara Denizi'ne kadar uzanan kentin farklı panoramik manzaralarını katlarına taşıyacak. Modern yaşamın tüm taleplerine cevap verecek donatı ve özelliklerle muhteşem bir görüş açısına sahip rezidans daireler 1+1'den 4+1'e kadar çeşitli metrekarelerde dairelerden oluşacak.

Ali Sami Yen arazisine yapılacak proje ayrıca Mecidiyköy'e modern bir kent meydanı kazandırmak iddiasında. Komşu parseldeki mevcut yeşil alanla da bütünleşerek bir kent parkına dönüşmesi hedeflenen proje ile Mecidiyeköy'ün yeni bir soluklanma alanının oluşturulması hedefleniyor. Büyükdere Caddesi kotundan basamaklarla inilerek ulaşılacak ikinci meydan, ticari alanlarla zenginleştirilecek. Meydanlara açılan mekanlar arasında Ali Sami Yen'i de ölümsüzleştiren bir simgenin yer alması öngörülüyor.

Bir katı belediyeye ait olmak üzere üç katlı otoparka sahip proje içindeki sosyal alanlar ile İstanbullulara da yeni bir kamusal alan imkanı sağlayacak. İstanbulluların kullanımına açılacak Belediyeye ait otoparkın Mecidiyeköy'ün otopark sorununa da önemli bir çözüm getirmesi planlanıyor. Çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapmaya hazırlanan meydan restaurant ve cafeleri, açık terasları ve sokakları ile İstanbul'a yeni bir kamusal alan sunacak. Projede kat yüksekliği 9 metre olan çekim stüdyolarına yer verilmesi planlanıyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153